Hammaslääkärit kehottavat tupakoitsijoita siirtymään e-savukkeisiin

Filippiinien hammaslääkärit kannustavat tupakoitsijoita siirtymään sähkösavukkeisiin. 
"Jos tupakoivat potilaat eivät lopeta tupakointia, suusyövän aiheuttamat kuolemantapaukset lisääntyvät", tohtori Fernando Fernandez sanoi Manila Timesille.

Filippiinien hammaslääkärit kannustavat tupakoitsijoita siirtymään sähkösavukkeisiin. Se raportoi Manila Times -sanomalehti. Tämä on seurausta Filippiinien hammaslääkäriliiton (PCOMS) lausunnosta, jossa se nostaa nyt äänensä esiin vejpingistä ja tupakan haittojen vähentämisestä maassa käytävässä tartuntakeskustelussa.

Kuten Vejpkollen aiemmin raportoitu Sähkösavukkeet ovat aiheuttaneet poliittisen myrskyn Filippiineillä. Aluksi kaikki vejp-tuotteet kiellettiin kokonaan, mutta myöhemmin ne korvattiin tiukoilla säännöksillä, ja nyt siitä on kehittynyt kansainvälinen korruptioskandaali. Kaiken keskipisteenä on Filippiinien kansanterveysministeriö, joka on omien sanojensa mukaan saanut rahaa yhdysvaltalaisilta tupakanvastaisilta ryhmiltä rahoittaakseen tupakanvalvontaa maassa.

Hammaslääkärit: siirtykää sähkösavukkeisiin

Filippiinien tiedotusvälineet ovat uutisoineet tapahtumista jatkuvasti, ja kritiikki on ollut kovaa erityisesti yhdysvaltalaista Bloomberg-säätiötä kohtaan. Säätiötä, joka rahoittaa suuren osan WHO:n tupakkapolitiikkaa koskevasta työstä, on syytetty nykyaikaisesta kolonialismista sen pyrkiessä kieltämään tupakoinnin vähemmän haitalliset vaihtoehdot.

Filippiinien suurin hammaslääkäriliitto päätti esittää kantansa sähkösavukkeita ja kritisoituja lakeja koskevan laajan tutkimuksen yhteydessä.

"Yritämme suostutella potilaitamme lopettamaan tupakoinnin. Jos he eivät pysty lopettamaan muuten, neuvomme heitä siirtymään vaihtoehtoisiin, savuttomiin vaihtoehtoihin, kuten sähkösavukkeisiin, nikotiinin poistamiseksi", sanoo hammaslääkäri, tohtori Fernando Fernandez Manila Timesissa.

Haluat vähentää suusyövän riskiä

Tupakointi aiheuttaa muun muassa suusyöpää, ja tohtori Fernando Fernandezin mukaan kaikkien hammaslääkäreiden pitäisi kannattaa haittojen vähentämistä, jotta tupakoivien potilaiden kuolemantapauksia voitaisiin vähentää. Yhdistyksen mukaan suositus perustuu tieteelliseen näyttöön ja laajaan yksimielisyyteen haittojen vähentämisestä terveystutkijoiden ja lääkäreiden keskuudessa.

"Jos tupakoitsijat jatkavat tupakointia, suusyövän aiheuttamat kuolemantapaukset lisääntyvät", tohtori Fernando Fernandez sanoi Manila Timesille.

Tämän artikkelin lähteet:
Hammaslääkäriryhmä selventää kantaansa sähkösavukkeisiin - Manila Times


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaPidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *