Varnar för miljontals piratkopierade engångsmodeller

E-cigarettillverkaren Geekvape, som ligger bakom engångsmodellen Elf Bar, varnar nu för att det sannolikt finns miljontals piratkopierade Elf Bar ute på marknaden. Detta sedan företaget, enligt egen uppgift, har avslöjat 120 fabriker som tillverkar Elf Bar utan tillstånd.

“Det handlar om varulager, logistikkedjor och ett nätverk av internationella återförsäljare. Två miljoner enheter har blivit i beslagtagna, tillsammans med miljontals förpackningar och tillhörande fejkade koder för autentisering” skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Svårt att upptäcka kopior”

Elf Bar uppmanar nu återförsäljare att noga kontrollera äktheten på varorna de beställer samt kollar att allting stämmer innan försäljning. Man ber även kunderna att scanna koden på paketet innan de öppnar det. 

”Det kan vara svårt att upptäcka fejkade produkter på marknaden och risken är särskilt stor när de tar sig in i etablerade leveranskedjor. De här piratkopierade produkterna blir tillverkade under fruktansvärda förhållanden och säkerhetskontrollena är helt obefintliga” säger Victor Xiao, vd för ElfBar.

Marknaden för engångs har exploderat

Elf Bar har tagit en betydande del av marknaden för engångsvapes i bland annat Storbritannien. Modellerna finns även att köpa i Sverige. Samtidigt har marknaden för engångsmodeller vuxit explosionsartat i i både Europa och Sverige. E-cigaretter har, sedan de dök upp på marknaden för 15 år sedan, mest sålts i specialistbutiker eller online. Men sedan några år tillbaka har även större kedjor som Circle K och Pressbyrån börjar sälja engångs e-cigg vid sidan av cigaretter, snus och nikotinpåsar.

Källor:
Warning comes after an investigation into fake vape factories by ELFBAR

Här kan du läsa mer om Elf Bar:
Anklagas för marknadsföring mot minderårigaGillar du Vejpkollen? Då kan du stödja arbetet med tidningen!

SWISH: 1231093830

Eller stöd kontinuerligt. Bli en Patreon (det vill säga: stödprenumerera på Vejpkollen). Länk till VEJPKOLLEN på PATREONLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *