Vapor Store lägger ner – personalen öppnar ny vejpshop

En av Sveriges äldsta och största e-cigarettkedjor, Vapor Store, har gått i graven. Nu satsar delar av personalen på nya och mindre vejpshoppar i samma lokaler.

Vapor Store har sedan länge haft butiker i Karlskrona, Halmstad, Linköping, Landskrona och Helsingborg och flera av städerna står nu utan dedikerade vejpshoppar.
Men bara nästan.
Delar av personalen passade på att starta eget och tar nu över butikerna i Landskrona och (en) i Helsingborg. True Gentlemen’s drivs av Fredrik Blomberg, tidigare personal- och driftschef på Vapor Store.

”Mest tragiskt är att inte alla kollegor kan vara kvar. Självklart så har även många kunder reagerat negativt på att Vapor Store lägger ner. Men under de dagar när vi stått och fixat i butiken, så har många blivit väldigt positiva och glada över att vi öppnar upp. Det gick nog lite fortare än vad vi själva planerat, med men det är bara roligt med en utmaning” säger Fredrik Blomberg till Vejpkollen.

Han startade True Gentlemen’s tillsammans med Choman Saeed, tidigare anställd på Vapor Store men även känd för drip-tip-tillverkning under namnet Altun vapes. Än så länge kommer de ha ganska slimmad personalstyrka.

”Till en början kör vi på själva. Det kan bli två extra som jobbar helger och gör eventuella inhopp. Men annars tar jag och Choman varsin butik.” säger Fredrik Blomberg.

Tuff höst för e-cigaretter

Det har varit en tuff höst för vejpbranschen, inte bara i Sverige utan över hela världen. Kriser i form av allvarliga lungskador på grund av farliga lösningsmedel i cannabispoddar till omfattande kampanjer från olika hälsoorganisationer, har skakat företagen. Tillsammans med en hård och ofta förenklad rapportering i media så har försäljningen av vejpprodukter minskat kännbart.
Två större företag, Beyond Vape och nu Vapor Store, har på kort tid valt att lägga ner.
Trots detta ser Fredrik Blomberg ljust på framtiden för vejpningen i Sverige.

”Det är självklart en tuff bransch där många företag konkurrerar om kunderna. Marknaden är liten i Sverige, om man jämför med andra delar av världen. Men jag tror jag såklart att det kommer att blomstra igen. Annars vore det dumt att starta upp något nytt”

Sanningen om lungskador viktig

Inställningen till e-cigaretter kan svänga väldigt snabbt. Som i fallet med lungsjukdomarna. Det varar inte för evigt, menar Fredrik Blomberg.

”Jag har varit med i branschen ett tag, och vet att det här kommer och går i vågor. Jag tycker dessutom att svartmålningen i media börjar svänga lite nu när sanningen om lungskadorna i USA kommer ut”

True Gentlemen’s öppnar i Vapor Stores gamla lokaler i Landskrona och Helsingborg nu på torsdag eller fredag.

”Eftersom Beyond Vape stängde tidigare i höst så finns det ingen vejpshop i Helsingborg just nu. Så vi fick lite bråttom. Till en början kommer vi ha ett ganska likvärdigt sortiment som Vapor Store, men i framtiden kommer den delen ändras rätt mycket. Vi vill ha en nisch mot just MTL-vejpning” säger Fredrik Blomberg.

Gillar du Vejpkollen? Då kan du stödja arbetet med tidningen!

SWISH: 1231093830

Eller stöd kontinuerligt. Bli en Patreon (det vill säga: stödprenumerera på Vejpkollen). Länk till VEJPKOLLEN på PATREONLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *