Arizona säger nej – ”Att förbjuda e-cigaretter är fel väg”

Flera stater i USA väljer att tillfälligt förbjuda försäljning av smaksatt e-juice som en reaktion på de tragiska dödsfall som kopplas till vejpning (av cannabis-produkter). Men Arizona väljer en annan väg.

”Vi vill inte att barn ska använde de här produkterna. Det finns vuxna som gillar de här smakerna och ett förbud kan få oönskade konsekvenser. Jag vill inte hindra någon som är beroende av nikotin att kunna köpa den produkt de behöver och istället börjar använda den svarta marknaden för att få tag på produkterna. Så vi kommer att agera mer genomtänkt” säger Arizonas guvernör Doug Ducey till Arizona Capitol Times

Samtidigt pågår stora kampanjer för att förbuden ska fortsätta och förutom Michigan, Massachusetts och New York planerat Maine, Wisconsin att begränsa tillgången till smaksatt e-juice. Något nationellt smakförbud är dock inte aktuellt, enligt de federala myndigheterna.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *