Hän toivoo, että useammat poliitikot vierailevat vejpshoppersissa.

Miten makukielto vaikuttaisi sähkösavukeyrittäjiin? Euroopan parlamentin jäsen David Josefsson (M) halusi selvittää asian.
"On tärkeää, että me poliitikot otamme selvää todellisuudesta, ennen kuin teemme päätöksiä", sanoo David Josefsson, joka vieraili vejpshopissa Göteborgissa.

Erään hallituksen asettama julkinen tutkimus otetaan käyttöön kielto, joka koskee "sähkösavukkeilla käytettäväksi tarkoitettuja e-nesteitä, jos ne sisältävät aromiaineita, jotka aiheuttavat selvästi havaittavan muun kuin tupakan hajun tai maun".

Kuten Vejpkollen aiemmin raportoitu laki makukiellosta ajaisi monet Ruotsin vähittäiskauppiaat ja sähköisten mehujen valmistajat konkurssiin. Yksi niistä on SteamQuest, jota johtaa Quest Leite. Yrityksen noin 30:stä e-mehusta vain yksi (1) on niin sanottu "tupakan maku". Tämä on ainoa vaihtoehto, joka saisi jäädä ehdotetun kiellon piiriin. Mutta sekin on epäselvää.

"Kyseinen e-mehu sisältää myös sekä hasselpähkinän että suklaan makuja, joten sekään ei ole turvallista", sanoo Quest Leite

Tupakan makua ei ole määritelty

Tällä hetkellä ei myöskään ole olemassa selkeää määritelmää siitä, mikä on "tupakan maku". Tupakan maku on kuin mikä tahansa muu maku, sanoo Quest Leite. Paitsi että joitakin ainesosia on usein (mutta ei aina) mukana, kuten keinotekoinen savuaromi.

"Tupakan makua" on kuitenkin enemmänkin keino houkutella tupakoitsijoita, jotka eivät ole varmoja siitä, mistä aloittaisivat. Se voi olla tärkeää, ennen kuin he huomaavat, että on olemassa jotain muuta, joka sopii heille paremmin", sanoo hän. Quest Leite.

Kundera haluaa lopettaa tupakoinnin

Ruotsissa on tällä hetkellä noin 100 000 sähkösavukkeiden päivittäistä käyttäjää. Tutkimukset osoittavat, että tupakoitsijat, jotka siirtyvät onnistuneesti kokonaan savukkeista sähkösavukkeisiin, aloittavat usein tupakan maulla ja siirtyvät sitten savukkeisiin, joiden maku on tupakka. hedelmiä ja makeisia ja leivonnaisia. Tämä näkyy myös yritysten myynnissä.

"Asiakkaat haluavat päästä eroon asioista, jotka muistuttavat heitä savukkeista. Se on hyvin selvää. Siksi meillä ei ole niin paljon tupakan makuja", sanoo Quest Leite. "Monet asiakkaat ovat sanoneet, että he palaisivat mieluummin sikareihin, jos heillä olisi valittavana vain tupakan makuja. Ja kun otetaan huomioon e-mehun kehittämisen ja valmistuksen kustannukset, ei ole mitään järkeä jatkaa tätä, jos makukielto toteutuu."

"Tupakkapolitiikka, joka sitoo itsensä solmuun"

Kun olet lukenut artikkeli Vejpkollen maltillinen parlamentin jäsen päätti David Josefsson (m), käydä Quest Leite ja Lie Sax jolla on e-mehun valmistukseen liittyen toiminnassaan vejpshop Göteborgin keskustassa. Hän pitää myös hallituksen kantaa e-nesteiden makuihin ongelmallisena.

"He haluavat, että sähkösavukkeet maistuvat tupakansavulta - vaikka ne eivät ole tupakansavua." "He haluavat, että sähkösavukkeet maistuvat tupakansavulta." hän sanoo. "Se on esimerkki siitä, miten Ruotsin tupakkapolitiikka on sotkeutumassa solmuun", sanoo David Josefsson

Harvat tietävät, miten ala toimii

Tällä hetkellä Ruotsin markkinoilla toimii noin 40 yritystä. Useimmat niistä ovat pieniä tai keskisuuria yrityksiä, joiden liikevaihto ei yleensä ole miljoonia. Vaikka ne suurilla tupakkayhtiöillä on etuja ja tuotteita sähkösavukkeiden alalla, mutta ne eivät ole vakiinnuttaneet asemaansa Ruotsissa. Vielä. David Josefssonin mukaan vain harvat poliittiset edustajat tietävät, miten sähkösavuketeollisuus käytännössä toimii.

"Monet ihmiset luultavasti ajattelevat, että kyseessä ovat suuret yritykset, jotka tulevat ulkopuolelta ja käyttävät hämäräperäisiä menetelmiä asiakkaiden houkuttelemiseksi. Näin ei selvästikään ole." sanoo David Josefsson. "Mielestäni on tärkeää, että useammat poliitikot pääsevät ulos ja näkevät, miltä se näyttää todellisuudessa"

Moralistinen näkemys nikotiinista

Josefsson uskoo myös, että sekä sähkösavukkeiden että ruotsalaisen nuuskan vastustaminen perustuu enemmän ideologiaan kuin haittojen vähentämiseen ja kansanterveyteen.

"Hallitus aikoo kieltää tuotteet, jotka pyrkivät kilpailemaan tupakan kanssa. Periaate on tärkeämpi kuin eri tuotteiden haitallisten vaikutusten tarkastelu. Olen aina ollut sitä mieltä, että meidän pitäisi keskittyä tupakan tai nikotiinin aiheuttamiin haittoihin. Jos nikotiinin käyttöön kehitetään vähemmän haitallisia tapoja kuin tupakointiin, meidän ei todellakaan pidä estää niitä." David Josefsson.

On tärkeää, että yritykset kertovat meille

Hallituksen raportti ja ehdotukset uudeksi lainsäädännöksi ovat parhaillaan lausuntokierroksella. Vastausten on määrä tulla 1. syyskuuta mennessä. Ja David Josefsson korostaa panimoyritysten osallistumisen merkitystä keskusteluun.

"Se on toistaiseksi vain ehdotus. Paljon voi tapahtua matkan varrella. Mutta koska sähkösavukkeet ja se, miten ala toimii, ovat suhteellisen tuntemattomia, on tärkeää valistaa poliittisia päättäjiä asiasta. Yritysten pitäisi kutsua kiinnostuneita poliitikkoja kuuntelemaan", sanoo David Josefsson.

Tämän artikkelin lähteet:
Tiukemmat säännöt uusille nikotiinituotteille
David Josefsson (m) Facebookissa


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
1 Kommentti artikkeliin "Han hoppas att fler politiker besöker vejpshopparna"

  1. Tendenssi näyttää aina olevan se, että oikeanpuoleiset puolueet kannattavat tupakan haittojen vähentämistä, sähkösavukkeiden ja nuuskan kaltaisia tuotteita, ja vasemmistopuolueet vastustavat niitä, mikä on itse asiassa melko outoa, koska tupakoivien ihmisten osuus on suurempi työväen ja alemman keskiluokan keskuudessa. Sen sijaan, että tupakoitsijoita kannustettaisiin siirtymään johonkin, joka on paljon vähemmän haitallista ja joka ei haise pahalle eikä häiritse muita, he haluavat jatkaa pakottamista, kieltoja ja leimaamista. Aivan kuin heidän äänestäjänsä ja potentiaaliset äänestäjänsä eivät yksinkertaisesti tienneet paremmin, ja heitä on korjattava pakottamalla ja kieltämällä. Täysin väärä tapa toimia. Tiedän myös, että monilla yksittäisillä vasemmistopoliitikoilla on myös tämä näkemys, että on hyvä, että ihmiset vejpar tai nuuskaavat tupakoinnin sijaan, mutta he eivät todellakaan uskalla mennä puolueen linjaa vastaan. Se on kuin kannabiksen laillistamiskysymys, jos yksittäiset poliitikot pistävät päänsä likoon, heidät voidaan helposti syrjäyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *