COVID-19, nikotiini ja sähkösavukkeet - vuoden 2020 parhaat tulokset

Covid-19, nikotiiniverot ja vejp-ostokset. Haluat lukea siitä. Ainakin jos Googlen ja Facebookin tilastoista on jotain pääteltävissä. Vejpkollen kiittää teitä tapahtumarikkaasta vuodesta 2020 ja toivoo yhtä jännittävää vuotta 2021. Tämän sanottuamme tässä on eräänlainen top-lista artikkeleista ja aiheista, jotka ovat kiinnostaneet teitä, rakkaat lukijat, kuluneen vuoden aikana.

Olisi naurettavaa kutsua vuotta 2020 tavanomaiseksi vuodeksi. Maailmanlaajuinen pandemia ja valtava yhteiskunnallinen mullistus tartunnan leviämisen estämiseksi, ja sähkösavukkeiden vuosi on ollut vähintäänkin myrskyisä. Ja se näkyy siinä, miten kiinnostus Vejpkollen-artikkeleita kohtaan leviää verkossa.

Nikotiini ja COVID-19

Aivan yläosassa ovat artikkelit osoitteeseen COVID-19 ja nikotiini. Voiko nikotiini vaikuttaa Covid-19-infektion puhkeamiseen, oireisiin ja vaarallisuuteen? Kyllä, se on kysymys. Se alkoi artikkelista Daily Mailissa, The Guardianissa ja myöhemmin Aftonbladetissa. Tupakoitsijoilla oli pienempi todennäköisyys sairastua Covid-19 kuin niiden pitäisi. Vejpkollen halusi mennä syvemmälle ja lisäsi kommentteja joiltakin nikotiini- ja sähkösavuketutkimuksen kannalta merkittäviltä tahoilta. Sekä joitakin sanoja ruotsalaiselta teollisuusjärjestöltämme BELC:ltä. Lähes 4000 lukijaa löysi artikkelin vuonna 2020. Uutinen sai seurantaa muun muassa paikallisilta tutkijoilta. Louise Adermark Göteborgin yliopistosta ja kiinnostus asiaa kohtaan on ollut vakio koko vuoden ajan. Kun lisätutkimukset osoittivat samat tulokset kuin ranskalaistutkimus, se nosti esiin kiinnostus uudelleen. Nämä kohteet ovat Vejpkollen:n googletetuimpia vuonna 2020.

Miksi nikotiini ja Covid-19 kiinnostavat niin paljon? Ehkä siksi, että tupakoitsijat ja muut nikotiinin käyttäjät olivat valokeilassa? Vieläpä myönteisessä valossa? Onko sellaista koskaan ennen tapahtunut? Vastaus: ei. Yhtäkkiä nikotiini oli jotain, joka oli ehkä vähän HYVÄ? Nikotiinin vastustajat raivosivat ja yrittivät heiluttaa sitä pois. He onnistuivat siinä kohtuullisen hyvin. Heillä on loistavat resurssit, hyvät mediakontaktit, ja uutisia oli helppo "kääntää" niin, että ne olivat juuri ja juuri noin tupakkayhtiöt ja taloudelliset intressit. Ainakin yleisemmissä tiedotusvälineissä.

Ei rokotetta eikä lääkettä

Mutta tutkimus on tutkimusta. Nikotiinista kiinnostuneet tietävät, että on olemassa runsaasti tietoa, joka tukee näkemystä, jonka mukaan nikotiini itsessään on melko vaaraton aine - ehkä riippuvuutta aiheuttava - mutta ei tappava. Vielä ei tiedetä, vähentääkö nikotiini COVID-19:n riskiä.. Ja JOS näin käy, kuten Anders Tegnell ja muut epidemiologit sanoisivat, se on jotain, jolla on eniten merkitystä väestötasolla eikä yksilöiden kohdalla. Nikotiini ei ole rokote eikä lääke.

Et tunne nikotiinia

Samaan aikaan tiedämme, että nikotiini on - korkean tason liiketoiminta. Markkinoilla on tupakkayhtiöitä, lääkeyhtiöitä ja viime aikoina myös pieniä itsenäisiä toimijoita, jotka käyvät kauppaa sähkösavukkeilla. Dokumenttielokuvan aiheena on se, että nikotiini ei ole kiistaton. "Et tunne nikotiinia" joka sai suoratoistopalvelun ensiesityksensä a la Covid-19 syksyllä. Hieno elokuva! Katso se!

Uusi myymälä houkutteli monia lukijoita

Numero kaksi luettelossa on artikkeli, joka ilmestyi vuoden 2019 lopussa. Siinä on kyse lopettamisesta - ja uudesta alusta. True Gentlemen's syntyi, kun Vapor Store, jolla oli kuusi myymälää viidessä kaupungissa, meni konkurssiin. Kaksi työntekijää otti liiketoiminnan haltuunsa Landskronassa ja Helsingborgissa. Lähes 2000 ihmistä on löytänyt artikkelin Googlen ja sosiaalisen median kautta vuoden aikana.

E-savukkeita myyvät kaupat suosittuja

Uutiset vejpshoppersista ovat yksi Vejpkollen:n luetuimmista artikkeleista. Kun Cigoteket vaihtoi omistajaa monet ihmiset olivat uteliaita siitä, mitä oli tapahtunut. Kun Ecocig joutui vaikeuksiin markkinointikäytäntöjä koskevan lain väitettyjen rikkomusten vuoksi, vejps heräsi ihmettelemään, mikä oli todellinen tilanne. Ruotsin lainsäädännön kanssa. Myös tienvarsikaupat olivat valokeilassa, kun Covid-pandemia vaati uusia tapoja ostaa myynnin hallinnointi ei-tarttuvalla tavalla. Kun Circle K aloitti myydä yksinkertaisempia e-sikareita se houkutteli sekä tunteet ja keskustelu. Ja niin, keskellä pandemiaa, a uusi vejpshop Göteborgin keskustassa. Vejpkollen oli tietenkin paikalla. Yhteensä te lukijat olette klikanneet yli 3000 kertaa vejpshopparia käsitteleviin artikkeleihin. Toivottavasti sama jatkuu myös vuonna 2021. 

Nikotiinivero, nikotiinivero ja lisää veroa

Ruotsalaisten vejp-ostajien todellisuus on muuttunut viime vuosina. Jos se ei ole pandemia, se on... terveysriskejä koskeva raportointi on sekavaa sähkösavukkeilla tai uudet lait ja verot jotka ravistelevat markkinoita. 

Uusi nikotiinivero"Kuolinisku vejpningille Ruotsissa", sanotaan. alan ihmiset. "Tehokas tapa vähentää nikotiinin kulutusta", sanoo valtiovarainministeriö, joka kuitenkin odottaa, että miljoonaa tuloa erittäin väkevöityä nikotiinia koskevan uuden veron myötä. Ehdotus tehtiin helmikuussa, ja artikkelit ovat houkutelleet lukijoita koko vuoden 2020 ajan. Kaiken kaikkiaan nikotiiniveroa koskevat artikkelit ovat itse asiassa houkutelleet ylivoimaisesti eniten lukijoita koko vuoden ajan - vaikka kiinnostus vaihtelee artikkelista riippuen. Olivatpa näkemyksesi verosta mitkä tahansa, se on ollut ei ole yllätys Vejpkollen-lukijoille.

Ja siksi he haluavat poistaa makuja...

Yllätyksenä tuli kuitenkin se, että makukielto Tanskassa. Ei siksi, että se oli tuntematon, ehdotus tuli joulukuussa 2019, mutta koska se oli ovat EU:n lainsäädännön vastaisia. Tämän sekä Tanskan hallitus että tanskalaiset vejp-yritykset ovat hyvin tietoisia tästä. Emme ole nähneet tämän loppua, ja odotamme vastalauseita ainakin EU:n tasolla.

E-savukkeita koskevat tiukemmat lait vuonna 2021

EU:sta puheen ollen. Uusi tupakkadirektiivi, joka tunnetaan myös nimellä TPD 3, viimeistellään parhaillaan, ja vuonna 2021 on neuvottelujen huippuvuosi. Pöydällä ovat aromien sääntely ja verodirektiivit. Kuluttajajärjestö ETHRA edustaa sähkösavukkeiden käyttäjiä EU:ssa, ja sillä on tänä vuonna paljon tekemistä, usko pois. Vejpkollen seuraa tietenkin kehitystä.

Keskeistä sähkösavukkeiden sääntelyssä on se, että tutkimus. Siihen keskitytään seuraavassa artikkelissa, joka käsittelee sähkösavukkeita, vejpningiä ja maailmaa vuonna 2020.

Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *