Useat osavaltiot kieltävät vejp-tuotteet - "Miten he voivat nukkua yönsä?"

New Jersey, New York, Washingtonin osavaltio, Michigan. Osavaltiot, jotka ovat kieltäneet maustetut sähköiset mehut protesteista ja terveysasiantuntijoiden varoituksista huolimatta.

vejp-tuotteiden kieltäminen leviää nopeasti ympäri Yhdysvaltoja. Huolimatta Donald Trumpin päätöksestä kieltää makuja vain pienissä pod-järjestelmissä useat valtiot päättävät mennä pidemmälle.

Jotkin osavaltiot, kuten Massachusetts, kielsivät jo varhain kaikki sähkösavukkeiden luokkaan kuuluvat tuotteet. Toisissa, kuten New Jerseyssä ja Washingtonin osavaltiossa, on kielletty aromit kaikissa sähköisissä mehuissa, ei vain pienissä suljetuissa järjestelmissä, mikä on osa liittovaltion lainsäädäntöä.

Valtioilla on runsaasti mahdollisuuksia kulkea omaa tietään suhteessa Valkoiseen taloon. Tämä ei kuitenkaan tapahdu ilman vastalauseita. Sadat entiset tupakoitsijat, jotka ovat nykyään sähkösavukkeiden käyttäjiä, ovat todistaneet omien poliittisten päättäjiensä edessä kehottaakseen heitä olemaan ajamatta läpi lakeja, jotka vievät vejp-liikkeet tehokkaasti konkurssiin.

"Kaikki todistukset ihmisistä, jotka ovat lopettaneet tupakoinnin sähkösavukkeiden avulla, on vain pyyhkäisty pois. Aivan kuin heidän elämällään ei olisi merkitystä. Ihmettelen, miten poliitikkomme nukkuvat yönsä", sanoo YouTuber ja vejpshopin omistaja. Jay Haze valtiolle osoitetussa huomautuksessa New Jerseyn uudet lait kieltävät maustettujen sähköisten mehujen myynnin osavaltion 250 vejp-kaupassa.

Hän huomauttaa myös, että makukiellot iskevät pahasti kaikkien New Jerseyn osavaltion vejp-liikkeiden työntekijöihin.

"Se ei vaikuta vain vejp:n käyttäjiin, joilla ei enää ole laillista tienvarsipaikkaa, josta voi hakea apua. Se vaikuttaa myös niihin, jotka menettävät työpaikkansa kaikkien sulkemisten vuoksi. Lähes 1 500 ihmistä jää työttömäksi New Jerseyssä", sanoo. Jai Haze.

Motivaation muuttuminen ajan myötä

Jo syksyllä valtiot käyttävät nopeasti kirjoitettuja lakeja sähkösavukkeiden leviämisen estämiseksi. Motiivina olivat aluksi sairaudet ja kuolemantapaukset, joita aiheutti liittyi vejpningiin.  Kun kävi ilmi, että keuhkovauriot johtuivat pikemminkin kannabista ja haitallista e-asetaattia sisältävistä laittomista tuotteista, useat poliitikot päättivät perustella uutta lainsäädäntöä kasvavalla käyttö nuorten keskuudessa. Viimeaikainen keskustelu on ristiriitaista, sanoo Jai Haze.

"New Jersey hyväksyi hiljattain lait, jotka pakottavat vejpshoppesin ja muut sähkösavukkeita myyvät yritykset asettamaan 21 vuoden ikärajan ja sähköisen henkilöllisyyden todentamisen oston yhteydessä. Samalla sähköisille mehuille määrättiin korkeat verot. Voisi kysyä, miksi seuraavassa hengenvedossa hyväksytään lakeja, jotka käytännössä poistavat tuotteet markkinoilta"

Myös New Jerseyn esimerkissä analogisia savukkeita on säännelty tiukemmin. Niitä voidaan kuitenkin edelleen myydä. Lisäksi viranomaiset päättivät jättää mentolisavukkeet kiellon ulkopuolelle.

"He jahtaavat enemmän terveellisempää vaihtoehtoa kuin todellista terveysriskiä: savukkeita. Tupakointi ei tule olemaan ongelma New Jerseyssä, mutta vejpa on paljon vaikeampi. Ajatelkaa tätä logiikkaa", sanoo Jai Haze.

Terveystutkijoiden ja viranomaisten kritiikki

Yhdysvaltain ja Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisten kokoamien tutkimusten mukaan sähkösavukkeet ovat huomattavasti pienempi ongelma. haitallinen vaihtoehto savukkeisiin verrattuna. Tutkimukset osoittavat myös, että tupakoitsijat ja entiset tupakoitsijat ovat näiden tuotteiden pääasiallisia käyttäjiä.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa vejpningiä käytetään kuluttajatuotteena, ja terveysministeriö on todennut, että sillä on suuri potentiaali vähentää merkittävästi tupakoinnin aiheuttamia haittoja maassa. Sähkösavukkeet nähdään vaihtoehtona hoidon ja muiden lääketieteellisten tuotteiden rinnalla.

"Sähkösavukkeiden vahvuus on se, että ne ovat puhdas kuluttajatuote. Tupakoitsijat etsivät oman versionsa ja käyttävät sitä tupakoinnin lopettamiseen. Tämä tarkoittaa, että menetelmällä on suuret mahdollisuudet edistää kansanterveyttä. Olisi tragedia, jos tupakoijilla ei olisi tätä mahdollisuutta." John Newton, terveystieteiden professori ja Yhdistyneen kuningaskunnan kansanterveysviraston kansanterveysosaston päällikkö, kommentoi Yhdysvaltojen viranomaisten syksyllä toteuttamia vejp-kysymyksiä koskevia toimia.

Valtiot, jotka ovat kieltäneet tai aikovat kieltää maustetut vejp-tuotteet:
New Jersey - maustettujen tuotteiden kieltäminen
Washingtonin osavaltio - maustettujen tuotteiden kieltäminen
Massaschusetts - Väliaikainen kielto - suljettu

Tuomioistuimet pysäyttivät kiellot.
New York - kielto - väliaikaisesti keskeytetty
Michigan kielto - väliaikaisesti keskeytetty

Suunnitellut kiellot:
New Hampshire - ehdotus maustettujen tuotteiden kieltämiseksi
Colorado Ehdotukset maustettuja sähköisiä mehuja vastaan
Kalifornia Ehdotukset maustettuja sähköisiä mehuja vastaan

Luettelo päivitettiin 16. tammikuuta 2020

Katso koko Jai Haze -postaus YouTubessa täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *