Yhdysvaltojen makukielto: onko pikatäyte ratkaisu?

Shortfills kan vara lösningen på förbudet mot smaksatt e-juice. Metoden har sedan några år används i Europa sedan nya regler begränsade storleken på flaskor med nikotin.

Turerna kring det plötsliga smakförbudet i delstaten Michigan tog en oväntad vändning idag. Detta efter att det stod klart att endast smaksatt e-juice med nikotin förbjuds, skriver tidnigen MetroTimes

Europeer och svenska vejpare har sedan Lagen om e-cigaretter infördes 2017 vant sig vid att köpa smaksatt e-juice och nikotin separat – en så kallad shortfill. Det är ett etablerat system och nu föreslås denna metod för vejpare och vejpshoppar i staten Michigan. Staten var först ut att förbjuda försäljning av smaksatt e-juice (följt av New York).

”Förbudet gäller inte längre innehav” skriver MetroTimes. ”Vejpare kan köpa smaksatt juice och hälla nikotin i denna” 

Enligt tidningen skulle metoden fortfarande göra förbudet effektivt för att hålla unga borta från e-cigaretter med nikotin, men låta vuxna fortsätta använda dem.

”Det är inte perfekt, men bättre än totalförbud, säger American Vaping Associations ordförande Greg Conley till MetroTimes. ”Nu vet i alla fall vejpare att det finns en möjlighet. De tvingas inte börja röka igen”

Hur de här uppgifterna påvekar situationen för New Yorks smakförbud har inte kommit fram.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *