E-sikarin makuja rajoitetaan - mutta vejp-ostajat pärjäävät kyllä.

Yhdysvallat kieltää hedelmämaut esitäytetyissä säiliöissä ja nostaa e-savukkeiden ikärajaa.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ryhtyy voimakkaisiin toimiin hillitäkseen sähkösavukkeiden käyttöä nuorten keskuudessa Yhdysvalloissa. Tupakan ja e-nesteen ostamisen ikärajaa nostetaan nyt 21 vuoteen, ja sähkösavukkeiden makuja rajoitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esitäytetyt säiliöt (podit) voivat tulevaisuudessa sisältää vain tupakan makuja ja mentolia. Lakia sovelletaan helmikuusta 2020 alkaen.

"Kiellämme hedelmä- ja karkkimaut. Tämä tekee sähkösavukkeista vähemmän haluttuja nuorten keskuudessa", terveysministeri Azar sanoi. CNBC-uutiset

Kuten mainittu, kielto koskee vain esitäytettyjä säiliöitä. Nämä ovat suljettuja järjestelmiä, niin sanottuja kapseleita, eivätkä useimmat tuotteet, jotka yleensä myydään vejpmyymälöissä.

"Vape-ostajat voivat säilyttää enemmän maustettuja e-nesteitä ja ovat tärkeitä kansanterveyden kannalta. Tuhansien entisten tupakoitsijoiden ei tarvitse palata savukkeiden pariin", kirjoittaa Michael Siegel, Bostonin yliopiston kansanterveystieteen professori.

Nikotiinin vahvuus tärkeämpi kuin maku

Michael Siegel väittää, että e-savukkeiden tärkein vetovoimatekijä nuorten keskuudessa on korkea nikotiinipitoisuus, ei maku. Se, että makujen merkitys on vähäisempi, vahvistetaan myös seuraavissa tutkimuksissa CDC:n omat tutkimukset Syitä, joiden vuoksi nuoret kokeilivat sähkösavukkeita, olivat "uteliaisuus" ja "perhe ja ystävät käyttävät niitä".

Yhdysvalloissa ei tällä hetkellä ole nikotiinipitoisuuden ylärajaa. Euroopan maissa, joissa EU:n lainsäädännössä sallitaan vain 20 mg/ml, on olemassa ei ole yhtä yleistä nuorten keskuudessasanoo Michael Siegel. Hänen mukaansa jopa 60 mg/ml:n nikotiinipitoisuudet asettavat nuoret vaaraan tulla tarpeettomasti riippuvaisiksi nikotiinista.

"Valitettavasti tämä ehdotus ei hillitse nuorten käyttöä. Se johtaa vain siihen, että he siirtyvät sallittuihin makuihin ja jatkavat vejpa. FDA:n pitäisi keskittyä nikotiiniin eikä makuihin. Ongelma on juuri siinä. Makukiellot ovat vain politiikkaa, jolla pyritään lepyttelemään tiettyjä vejp-vastaisia ryhmiä, eikä niitä voida perustella kansanterveyden edistämisellä. Jos hallitukset haluavat vähentää vejp:n käyttöä nuorten keskuudessa, niiden on keskityttävä nikotiiniin, ei makuihin", kirjoittaa Michael Siegel.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *