Israel vil forbyde fyldte tanke til e-cigaretter

Smaksatta förfyllda tankar med olje-baserad e-juice nära att förbjudas i Israel. Det berättar CNBC på sin webbsida.

Israeliska medier rapporterar om ett eventuellt förbud mot vissa e-juicer och e-cigaretter i landet. Men det är oklart om förbudet bara ska gälla förfyllda tankar med vanlig e-juice (ej oljebaserad) eller även e-juice som säljes i separata flaskor. Enligt en annan tidning Times of Israel, smider regeringen planer på att förbjuda e-cigaretter helt och hållet.

Ett sådant förbud skulle inte vara helt främmande för den Israeliska regeringen då den senast förra året förbjöd försäljning av e-cigarettmärket JUUL i landet. Å andra sidan motiverades det beslutet med att JUULs poddar innehöll ”extremt höga nikotinhalter”. JUUL använder nikotinsalt (modifierad nikotin med mycket mindre halsriv än traditionell nikotin). Föetaget producerar förfyllda tankar med nikotinhalter upp till 50mg/ml.

Red's note: det ska nämnas att CNBCs rapportering är väldigt otydlig, Orden som används är ”ban of e-cigarettes” blandat med ”ban of oil-based cartidges” och referenser till att Indien har förbjudit all försäljning av e-cigaretter. Vad Israels myndigheter kommer att göra är inte helt klart, med andra ord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *