Ruotsalaiset poliitikot: "Hyvä, jos sähkösavukkeet vähentävät tupakointia".

Ovatko sähkösavukkeet viisas vaihtoehto savukkeille? Vejpkollen esitti kysymyksen kaikille parlamentin puolueille. 
"Jos tupakoinnin voi lopettaa sähkösavukkeiden avulla, se on hyvä", sanoo Lena Emilsson (S&D).

- HUOMAUTUS: Sen jälkeen kun Vejpkollen julkaisi artikkelin, Ruotsin hallitus on ilmoittanut haluavansa tehdä kieltää aromit e-nesteissä.

Mainos:
Ota yhteyttä Lena Hallengreniin.
Kaikille vejp:n käyttäjille: Haluatko säilyttää monipuolisia makuja e-mehuissasi? Lähetä sähköpostia sosiaaliministerille ja kerro hänelle, miksi maut ovat tärkeitä! Klikkaa banneria ja seuraa ohjeita.


"Kaiken kaikkiaan hieman alle kaksi prosenttia Ruotsin väestöstä on käyttänyt sähkösavukkeita viimeisten 30 päivän aikana, ja kolmasosa heistä päivittäin. Tämä oli yleisintä miesten keskuudessa ja 17-29-vuotiaiden ikäryhmässä. E-savukkeiden käyttö oli myös huomattavasti yleisempää niiden keskuudessa, jotka polttavat tavallisia savukkeita."

Kirjoita sitten Alkoholi- ja huumetiedotuksen keskusjärjestö, CAN, raportissaan siitä, miten ruotsalaiset käyttävät sähkösavukkeita. 200 000 ruotsalaista sanoo käyttävänsä sähkösavukkeita. Kolmannes eli noin 70 000 ruotsalaista käyttää sähkösavukkeita päivittäin. Päivittäinen käyttö viittaa siihen, että sähkösavukkeet korvaavat tupakan käytön - ainakin osittain.

Tämän perusteella Vejpkollen halusi tietää, mitä ruotsalaiset poliitikot ajattelevat sähkösavukkeista ja miten he suhtautuvat vejpingiin tupakoinnin lopettamismenetelmänä.

S: "Tärkeää vähentää tupakoitsijoiden määrää".

Lena Emilsson, sosiaalidemokraattien tupakka-asioiden tiedottaja, suhtautuu rajoittavasti vejpingiin ja sähkösavukkeisiin. Samalla hän näkee joitakin myönteisiä näkökohtia.

"On tärkeää vähentää tupakoitsijoiden määrää, koska tupakointi aiheuttaa niin paljon haittaa. Jos tupakoinnin voi lopettaa sähkösavukkeiden avulla, se on hyvä asia. Mutta terveyden kannalta on parempi olla käyttämättä myöskään sähkösavukkeita. " hän kertoo Vejpkollen:lle.

"Tärkeää katkaista tapa"

Lena Emilsson mukaan perinteisillä tupakoinnin lopettamismenetelmillä on etuja sähkösavukkeisiin verrattuna. Hänen mielestään nikotiiniriippuvuuden lisäksi on katkaistava myös tapa.

"Parasta on lopettaa tupakointi siirtymättä mihinkään muuhun välineeseen, joka muistuttaa sinua tupakoinnista. Jos siihen ei pysty, sähkösavuke täyttää tehtävänsä. Mutta tupakoinnin lopettamisessa on kyse myös kaikkien tupakointitottumusten katkaisemisesta. haittapuolena näen sen, että sähkösavukkeet muistuttavat niin paljon tupakointia. Siksi uskon enemmän laastareihin tai purukumiin", hän kertoo Vejpkollen:lle.

"Lisää tutkimusta"

Hänen seurassaan on Karin Rågsjö, Vasemmistopuolueen sosiaaliasioiden valiokunnan jäsen. 

"Meidän pitäisi ennen kaikkea tutkia, toimiiko se tupakoinnin lopettamisessa. Olen huolissani siitä, että siitä tulee sen sijaan turvapeite. Ja tarvitsemme lisää tutkimusta. Emme halua ehdottaa jotain, joka osoittautuu vaaralliseksi", hän sanoi Vejpkollen:lle.

Sama kokemus kuin savukkeesta

Tutkimuslaitoksen mukaan Cochrane juuri kokemusten samankaltaisuus on osoittanut, että sähkösavukkeet toimivat tupakoitsijoille paremmin kuin perinteiset nikotiinilääkkeet. Eräässä raportti vuodelta 2020 erilaisten tupakoinnin lopettamista koskevien tutkimusten järjestelmällinen tarkastelu osoittaa, että sähkösavukkeet ovat kaksi kertaa tehokkaampia kuin laastarit ja purukumit.

"Toisin kuin purukumi ja laastarit, sähkösavukkeet antavat tupakoitsijoille samanlaisen kokemuksen kuin savukkeesta. He saavat nikotiinia ja tupakoinnin tunteen altistamatta itseään tai ympäristöään tupakansavulle", kirjoittaa e-sikari. tutkijat raportissa.

KD: Riski, että tupakoitsijat käyttävät molempia.

Michael Anefur, kristillisdemokraattien tupakka- ja alkoholikysymysten tiedottaja, suhtautuu varovaisen myönteisesti sähkösavukkeisiin tupakoinnin lopettamismenetelmänä. Mutta hän näkee menetelmässä myös riskejä.

"Jos sähkösavukkeet korvaavat tavallisen tupakoinnin, se on hyvä asia, edellyttäen, että sähkösavukkeet ovat vähemmän vaarallisia. Siinä on kuitenkin sama riski kuin tupakoinnin korvaamisessa nuuskalla, eli monilla ihmisillä päädytään sekä tupakointiin että nuuskaan", hän sanoi Vejpkollen:lle.

Tutkimus: Kaksoiskäyttö voi olla myönteistä

Tutkijat ovat viime vuosina keskustelleet kaksoiskäytöstä. Kysymys on siitä, käyttävätkö tupakoitsijat, jotka käyttävät myös sähkösavukkeita. enemmän haitallisia aineita kuin ennen. Yhdysvalloissa tehty tutkimus ehdotti, että aivohalvauksen riski lisääntynyt kaksoiskäytön vuoksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja tutkimus peruutettiin, koska analyysi oli puutteellisten tietojen vuoksi epävarma. Tuoreempi tutkimus osoittaa, että Kaksoiskäyttö voi tuoda etuja kansanterveys yleensä. Tupakoitsijat, jotka käyttävät sähkösavukkeita savukkeiden rinnalla, lopettavat todennäköisesti tupakoinnin ajan myötä.

Erilaisia näkemyksiä sähkösavukkeista

Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset neuvovat aktiivisesti tupakoitsijoita siirtymään sähkösavukkeisiin. Ruotsin kansanterveysvirasto se ei kuitenkaan. Ja se on jotain, joka hallitsee Keskustapuolue näkemys asiasta.

"Ruotsin kansanterveysvirasto suosittelee useita todistetusti turvallisia ja tehokkaita menetelmiä tupakoinnin lopettamiseksi. Ruotsissa ei kuitenkaan suositella sähkösavukkeita tupakoinnin lopettamiseen. Nämä suositukset kuuluvat asiantuntijaviranomaisille, eivät poliitikoille", sanoo keskustapuolueen tiedottaja. Amanda Florin Vejpkollen:hen.

SD: keskittyminen nikotiinin käytön lopettamiseen

Ruotsidemokraatit Christina Östberg, Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen sosiaaliasioiden valiokunnan jäsen, sanoo, että painopisteen pitäisi olla nikotiiniriippuvuudessa.

"Tupakoinnin lopettamisesta on paljon hyötyä sekä terveydellisesti että taloudellisesti. Haluaisimme kuitenkin nähdä mieluummin toimenpiteitä, joissa keskitytään täysin lopettamisen tukemiseen tai toimenpiteitä, jotka johtavat nikotiiniriippuvuuden täydelliseen poistamiseen", hän sanoi Vejpkollen:lle.

Vejpkollen ei ole koskaan saanut vihreiltä ja liberaaleilta vastausta siihen, miten he suhtautuvat sähkösavukkeisiin tupakoinnin lopettamistoimenpiteenä. Nämä puolueet ovat kuitenkin vastanneet vastaaviin kysymyksiin parlamentissa. Lue lisää tästä täältä!

Maltilliset vastaa yksittäinen artikkeli täällä.

Lue lisää sähkösavukkeista ja Ruotsin politiikasta täältä:
Ruotsalaiset poliitikot uskovat makujen kieltämiseen sähköisissä mehuissa
Makukielto: "Erittäin korkea hinta vaistosta".


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *