Hän seuraa vejpningenin kehitystä Ruotsissa.

"Tärkeintä on pitää ruotsalaiset kaupat elossa"

Kun hän ei arvioi mehuja YouTubessa, hänet löytää kommenttiosioista, ei ainoastaan vejp:n foorumeilta, vaan myös kaikkialta, missä puhutaan sähkösavukkeista: paikallisista sanomalehdistä. Aftonbladet, SvT, Tobaksfakta, Ruotsin radio. Sanokaa mitä tahansa: Therese StrömCloud-perheestä, on paikalla kasa tutkimustuloksia sylissään ja puolustaa haittojen vähentämistä Ruotsissa.

Et työskentele alalla. Miten voit olla koko ajan niin hyvin perillä asioista?

"Pidän silmällä foorumeita ja minulla on ystäviä kaupoissamme, mutta myös eri jakeluyhtiöitä, jotka päivittävät minulle, jos he kuulevat jotain."

Mistä saat tietoa vejpningistä?

"Yritän aina kaivautua foorumeille, mutta myös "oikeisiin" paikkoihin. Otan usein yhteyttä viranomaisiin ja tarkistan, mikä on totta ja mikä ei. Joskus istun hallituksen nettisivuilla ja tarkistan erilaisia asioita, joita on nostettu esille. Esimerkiksi, että nuorten tupakan käyttö on vähentynyt (jolloin e-sikit lasketaan tilastoissa tupakkatuotteeksi). Kun minut merkitään suljettujen foorumiemme ulkopuolelle, jos joku tupakanvastainen järjestö yrittää väittää, että e-sikarit houkuttelevat nuoria, minulla on vasta-argumenttini suoraan viranomaisten omasta raportista. Suuri osa vapaa-ajastani kuluu myös siihen, että yritän "mitata lämpötilaa" niiden keskuudessa, jotka eivät vejpar:ia kannata, jotta näkisin, millaista tukea meillä on ihmisten ja poliitikkojen keskuudessa."

Mikä inspiroi sinua jatkamaan?

"Nähdä läheisen kärsivän syövästä ja pelastaa lisää ihmishenkiä. Se inspiroi minua. Niin monet ihmiset kuolevat nykyään valitettavasti tarpeettomasti...".

Mikä on vejpningenin tärkein asia tällä hetkellä?

"Juuri nyt mielestäni tärkeintä on pitää omat myymälämme elossa. Valitettavasti olemme nähneet monien kauppojen sulkeutuvan viime aikoina. Viranomaisten on oltava selkeämpiä sen suhteen, mitä sovelletaan ja mitä ei. Usein kun soittaa tai lähettää sähköpostia, vastauksen saaminen kestää kauan, eivätkä valitettavasti edes eri viranomaisten vastuuhenkilöt tiedä, mitä tiettyihin asioihin sovelletaan, esimerkiksi mitkä tuotteet on rekisteröity ja mitä saa myydä. Nykyinen järjestelmä on kaikkea muuta kuin hyvä, ja sitä on muutettava, jotta kaupoillamme on mahdollisuus tarjota ihmisille sitä, mitä he haluavat, ilman että asiakkaiden tarvitsee lähteä ulkomaille."

Mikä on parasta, mitä vejpingenille tapahtui vuonna 2019?

"Että amerikkalaiset tekevät todella kovasti töitä vejpingin eteen. Koko maailma katsoo, ja kuten sanoin jo vuonna 2017, mitä siellä tapahtuu, tulee tänne! Näemme, mitä yhteisillä tavoitteilla voidaan saavuttaa, ja meidän pitäisi ottaa se Ruotsissa todesta."

Pahin asia, joka tapahtui vuonna 2019? 

"THC:n laiton kauppa on tappanut ihmisiä e-juicen sisältämän öljyn vuoksi. Valitettavasti se pelottaa monia ihmisiä lopettamasta tupakointia ja valitsemasta turvallisempaa vaihtoehtoa."

Saat hallitukselta vuonna 2020 joululahjan, joka koskee sähkösavukkeita. Mitä sinä saat?

Joululahjani olisi ollut kirjoittaa vetoomus ja tulla kuulluksi ennen lain muuttamista, koska jotkut lait ovat aiheuttaneet onnettomuuksia ja koska joidenkin lakien pitäisi olla olemassa, mutta niitä ei ole. Nykytilanteessa ei kuluttajia eikä yrityksiä ole suojattu parhaalla mahdollisella tavalla!

Täältä löydät Therese Strömin sosiaalisesta mediasta:
Facebook: Cloud Family, Ruotsi

YouTube: Cloud Family 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *