Trump uhkaa Yhdysvalloissa e-mehujen makuja

"Kielto olisi katastrofi kansanterveydelle"

"Kielto ei ole koskaan toiminut Yhdysvalloissa. Se ei toiminut alkoholin kanssa. Se ei toimi marihuanan kanssa, eikä se toimi sähkösavukkeiden kanssa." Näin sanoo Gregory Conely American Vape Organisationista (AVA) kommentoidessaan Donald Trumpin ilmoitusta kieltää maustettujen e-mehujen myynti koko maassa. 

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) mukaan ilmoitus tuli useiden kuolemantapausten ja yli 400 sairastumistapauksen jälkeen, liittyy vejpning THC-täytteisiin e-mehuihin.. Trumpin hallinto on kuitenkin päättänyt keskittyä makuihin, jotka heidän mukaansa houkuttelevat nuoria käyttämään sähkösavukkeita.

- Haluamme tyhjentää markkinat maustetuista sähkösavukkeista, ilmoitti terveysministeri, Alex Azar keskiviikkona. 

Alex Azarin mukaan kielto koskee kaikkia makuja tupakkaa lukuun ottamatta.

- Mutta jos huomaamme, että nuoret ovat kiinnostuneita näistä mauista, kielto koskee myös heitä", Alex Azar sanoo.

"Kielto uhkaa kansanterveyttä"

Vastalauseet ovat jo alkaneet, ja useat kansanterveysalan kommentaattorit, tutkijat ja yritysjärjestöt ovat kommentoineet ilmoitusta.

- Kielto olisi kansanterveydellinen katastrofi. Monet entiset tupakoitsijat, jotka nyt vejpar palaisivat tupakoinnin pariin. Meillä olisi myös täysin hallitsemattomat mustat markkinat maustetuille sähköisille mehuille", sanoo keskustelija ja kokenut kansanterveystutkija. Michael Seigel Twitterissä julkaistussa viestissä (vaping360)

Tienvarsikaupat menevät konkurssiin

Yhdysvaltojen vape-teollisuus koostuu reilusti yli 10 000 toimijasta, jotka ovat e-mehujen valmistajia, makujen valmistajia, vejp-kauppoja ja laitteistojen valmistajia. Kannattavimman tuotteen, e-mehun, kieltäminen iskisi alaan erittäin raskaasti, sanoo Gregory Conely, AVA.

- Yli 10 000 vejp-liikettä täällä Yhdysvalloissa menisi hetkessä nurin. Puhumme noin 100 000 työpaikasta, jotka menetettäisiin, jos näin kävisi. Ainoat, jotka hyötyisivät, olisivat tupakkateollisuus. Ihmiset alkaisivat taas tupakoida", sanoo Gregory Conely keskustelussa aiheesta Televisioasema CNN (facebook)

Aggressiiviset anti-vejp-organisaatiot

Useat vejp-järjestöt yrittävät nyt vaikuttaa Trumpin hallinnon päätökseen. Mutta jopa ne ryhmät, jotka ovat jo pitkään pyrkineet kieltämään makujen lisäksi myös sähkösavukkeet yleensä, keskittyvät nyt seuraaviin asioihin suuria kampanjoita päätöksen toteuttamiseksi.

Yhdysvalloissa on tällä hetkellä rajallinen sääntelykehys vejp-tuotteita varten. Ikärajoja ja sähköisten mehujen valmistuksen paikallista valvontaa säännellään jo nyt, mutta kattavamman sääntelykehyksen, johon sisältyy kaikkien vejp-tuotteiden ennakkorekisteröinti, on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2020.
Asetuksia on kuitenkin arvosteltu voimakkaasti, koska ne uhkaavat tuhota suuren osan Yhdysvaltojen vejp-alan teollisuudesta erittäin kalliin hallintomaksun vuoksi. Vain suuremmat yritykset, käytännössä tupakkayhtiöiden osat, pystyvät selviytymään säännöksistä taloudellisesti, kirjoittaa verkkolehti vaping360.

Lisää artikkeleita makukiellosta:

Miten Trumpin ilmoitus vaikuttaa vejpareen Ruotsissa?


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *