Maustettujen sähköisten mehujen laiton myynti lisääntyy

"Suurimmat mustat markkinat sitten alkoholikiellon"

Laiton e-mehu. Koska yhä useammassa Yhdysvaltain osavaltiossa kielletään eri makuja sisältävät e-nesteet, laiton myynti on kasvussa. Tästä kertoo amerikkalainen verkkolehti Filter.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Sally nousee autoonsa ja tekee kierroksensa. Matkatavaroissaan hänellä on keloja, modeja ja tankkeja. Ja tietysti e-mehua. Hedelmäiset maut, karkki, minttu. Tavarat, joita hänen asiakkaansa ostivat häneltä tiskin yli kaupassaan. Ei niin paljon tupakan makuja, ainoa maku, jota mentolin ohella saa myydä. Mutta ei niitäkään paljoa myydä, hän kertoo. Suodatinlehti.

Sally on yksi monista vejpshopin omistajista, jotka päättivät jatkaa tuotteidensa myyntiä pimeänä, kun New Yorkissa kiellettiin kaikki maustettujen sähköisten mehujen myynti (tupakan makuja lukuun ottamatta). 

Siirrettiin mehulaboratorio kotiin

Eikä hän ole yksin. Muissa kieltovaltioissa, kuten Massachusetts ja New Jerseyy sama asia tapahtuu. Filter-lehti on seurannut useita vejp:n käyttäjiä ja liikkeenomistajia, jotka käyttävät erilaisia menetelmiä maustetun e-nesteen myymiseen. Kadulla.

Sallylla (kuvitteellinen nimi) on noin 50 asiakasta. He ovat 50-80-vuotiaita, ja heillä on tapana käydä hänen liikkeessään ostoksilla. Mutta kun kielto tuli, Sally päätti siirtää mehulaboratorion pois kaupasta. Nyt hän sekoittaa mehuja kotona, studiossaan. Kaikki valvonnan välttämiseksi. 

"Se on kuin olisi mafiaelokuvassa", Sally kertoo. Suodatin.

Laitonta e-mehua mustassa pörssissä

Mustan pörssin syntyminen, kun suositut tuotteet yhtäkkiä kielletään, ei ole täysin odottamatonta. Päinvastoin. Viinan kieltäminen 1920-luvulla Yhdysvalloissa on klassinen esimerkki. Ja kun Donald Trump harkitsi kansallinen kielto e-savukkeiden makuja vastaan, oli muun muassa pelko valtavasta mustasta pörssistä. häntä muuttamaan mielensä.

Osavaltiot saivat kuitenkin vapaasti asettaa paikallisia kieltoja. Voimakkaat äänet tupakanvastainen eturyhmä Lisäksi monet marihuanan käyttäjät kärsivät keuhkovaurioista syksyllä 2019. Vammat syntyivät sen jälkeen, kun he käyttivät vejpningiä (sähkösavukkeita) inhaloidessaan virheellisesti valmistettu kannabista sisältävä e-mehu.

Nikotiinin pelko

Keuhkovaurioiden jälkeen käyty keskustelu muuttui kuitenkin enemmän siitä, että nikotiini ja tavalliset sähkösavukkeetkuin mustasta pörssistä, jossa THC mehustin, joihin oli lisätty haitallista sakeuttamisainetta e-asetaattia. Näin siitä huolimatta, että viranomaiset epäilivät jo varhaisessa vaiheessa, että keuhkovaurioiden perimmäinen syy oli e-asetaatti yhdessä kannabiksen käytön kanssa - ei nikotiini tai perinteiset sähkösavukkeet. Oli myös selvää, että vaaralliset THC-mehut olivat peräisin kasvavilta mustilta markkinoilta.

Laittoman e-mehun ilmeinen riski

Useissa osavaltioissa on kuitenkin herännyt kasvava huoli siitä, että aromit houkuttelisivat nuoria tupakoimattomia nikotiinin käytön aloittamiseen. Sähkösavukkeet ovat Yhdysvalloissa suurelta osin sääntelemättömiä, mikä loi mahdollisuuksia uudelle ja testaamattomalle lainsäädännölle: makukielloille. Samaan aikaan sähkösavukkeet ovat monen miljardin dollarin teollisuus, jota vetävät pääasiassa pienet itsenäiset vejpshoppailijat. VTA:n mukaan maustettujen sähköisten mehujen (tupakkaa ja mentolia lukuun ottamatta) osuus myynnistä on jopa 90 prosenttia. Alan edustajien mukaan oli siis "melko selvää", että makukielto loisi valtavat mustat markkinat.

Intohimo tupakoinnin lopettamiseen

"E-mehu on tuote, joka perustuu vahvaan tee-se-itse-perinteeseen. Näin se alkoi 10 vuotta sitten" muistiinpanot Suodatin.

Tupakoitsijat valitsivat tupakkayhtiöiden huonosti maustetut sähkösavukkeet ja alkoivat kokeilla omia muunnoksiaan. Sekä laitteiden että itse e-nesteen osalta.

"Vejpare on intohimoinen ja kekseliäs. Monia vejpshoppesin avaajia ajaa halu saada tupakoitsijat lopettamaan tupakointi, aivan kuten he itse tekivät. He eivät ole pelkkiä myyjiä, vaan yhtä lailla aktivisteja ja oppaita" kirjoittaa sanomalehti.

Nykyään maustetun e-nesteen myynnistä New Yorkissa määrättävä rangaistus on 1 000 dollaria havaittua pulloa kohti.

Nikotiini ja maku erikseen

Euroopassa lainsäädäntö, kuten pullokokoja ja nikotiinia koskevat rajoitukset, on johtanut järjestelmään, jossa nikotiinia ja makuaineita myydään erikseen. Joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa, joissa makukielto on tosiasia, myyjät ovat löytäneet samanlaisia ratkaisuja.

"Jotkut vähittäismyyjät myyvät vain nikotiinia. Ne luottavat siihen, että asiakkaat ostavat maustetun mehun muualta." kirjoittaa Suodatin.

"Varoitti poliitikkoja tekemään e-juicesta laitonta"

Yksi esimerkki on entinen myyjä Nic Holden (fiktiivinen nimi). Makukielto avasi oven yksinkertaiselle liikeidealle: hän ostaa nikotiinin, asiakkaat ostavat maun. Hän tapaa heidät parkkipaikoilla jossain Long Islandilla. Ja sekoittaa mehun asiakkaille pieniin 10 ml:n pulloihin paikan päällä autossa.

Suullinen tiedonvälitys ja sosiaalinen media johdattavat asiakkaat Holdenin luo. Hän tienaa 1 500 puntaa päivässä. Se on enemmän kuin hän tienasi myyjänä vejpshopissa. Hänen mukaansa tavoitteena on edelleen auttaa ihmisiä lopettamaan tupakointi ja sitten pitää heidät erossa analogisista savukkeista. Hän tekisi sen riippumatta siitä, onko maustettu sähköinen mehu laitonta vai ei.

"Olin yksi niistä ihmisistä, jotka varoittivat poliitikkoja siitä, että näin tulee tapahtumaan. Makukielto johtaa maan suurimpiin mustiin markkinoihin sitten alkoholikiellon. Ja nyt olen tässä, vuonna 2020, myymässä nikotiinia 21-75-vuotiaille entisille tupakoitsijoille. Ihmisille, jotka yhtäkkiä tuntevat itsensä rikollisiksi. Mutta kenenkään ei pitäisi olla yllättynyt."

Yhä useammat maat kieltävät maustetut sähkösavukkeet

Nykytilanteessa muun muassa Tanska ja Alankomaat kieltää aromit sähköisissä mehuissa, kuten edellä mainituissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Samanlaisista laeista keskustellaan Irlanti. Myös Ruotsissa on eturyhmät, jotka vaativat makujen kieltämistä e-nesteissä. Ruotsin hallitus on myös esitti ehdotuksen kieltää lähes kaikki makut sähköisissä nesteissä, mukaan lukien nikotiinittomat e-mehut.

Lähteet:

Teksti perustuu American Filter -lehdessä julkaistuun artikkeliin.:

Vape-kiellot luovat kukoistavat laittomat markkinat


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
1 Kommentti artikkeliin "Olaglig försäljning av smaksatt e-juice ökar"

  1. Täytyy kertoa teille tarinani ja yhteyteni vape-maailmaan ja -yhteisöön.
    Vuonna 1979 Ruotsissa sai ostaa savukkeita useimmissa kaupoissa ilman ikärajaa, olin 13-vuotias.
    Kasvatimme vaivihkaa vanhempia varten. Mitä enemmän tuotemerkkejä, sitä kovempi. Vuonna 1996 aloin saada astmaa ja sain siihen erilaisia lääkkeitä, ja minua neuvottiin lopettamaan tupakka, aloitin nikotiinipurukumilla, laastareilla, luin kirjan tupakoinnin lopettamisesta kaikki, mutta kumpikaan ei toiminut. 2010 lääkärit sanoivat minulle, että minulla oli alkanut hiili. Lääkäri kirjoitti reseptin champixiin, vointi oli erittäin huono siitä lääkkeestä henkisesti, ahdistusta vapinaa jne, jatkoin tupakkaa, Voxra oli seuraava lääke, mikään ei toiminut.
    Kun ensimmäiset e-sikarit julkaistiin, niitä oli saatavilla vain verkossa, muistaakseni aio egossa,
    Pääsin tuohon junaan, mutta se ei mennyt kovin hyvin. Mutta kun ensimmäinen fyysinen myymälä avattiin kaupunkiin, joka myi höyryjä eri merkkien ja mehujen kanssa. Sanoin, että minun täytyy kokeilla tätä 2016 ostin ensimmäisen vape eleaf ijust s . Siellä taipui pelastukseni tupakasta ja olen erittäin kiitollinen tästä ja sitten se oli melonadilla ja omenamehulla. Joten sillä sanon, että säilytetään maku mehuissa. Se voi olla ihmisen pelastus tupakasta, se oli minun. Kiitos vape-yhteisölle 4 vuotta vapaasta tupakasta ja paljon paremmasta terveydestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *