Trump bakker ud om e-cigaretter "Reagerede stærkt på protesterne"

Efter måneders bekymring siver der nu rygter ud om, at Donald Trump trækker i land med hensyn til at forbyde e-juice med smag i USA. Årsagen siges at være de op til 100.000 arbejdspladser, der er truet, hvis et forbud gennemføres.

Den intense debat om e-cigaretter i USA tog en ny drejning i morges, da kilder i Det Hvide Hus afslørede over for Washington Post, at Donald Trump har tøvet med at underskrive den bekendtgørelse, der ville forbyde smagstilsætninger i vejp-produkter i hele landet.
Presset fra forskellige anti-vape-grupper har været enormt. Argumentet har været, at unge mennesker tager skade af produkterne, og at smagsvarianterne er årsagen. I mellemtiden har fortalere for vejp-virksomheder sammen med titusinder af vejpere rundt om i landet protesteret højlydt via sociale medier, demonstrationer og andre aktioner. Under sloganet "Vi damper, vi stemmer" et par tusinde vejp'ere samlet uden for Det Hvide Hus i sidste uge.

Ifølge en anonym kilde i Washington Post blev Trump overrasket over reaktionen på det annoncerede smagsforbud.

"Trump så demonstrationer, læste artikler, og hans kampagneleder advarede ham angiveligt om, at beslutningen ville koste ham dyrt i det kommende valg. Trump vidste ikke meget om e-cigaretter til at begynde med og er nu ret oprørt over den måde, sundhedsministeren har håndteret spørgsmålet på," siger Washington Post

Det er uklart, hvad der nu skal ske. Ifølge Washington Post er der diskussioner i gang om at komme videre med sagen.

Vaping har længe været en varm kartoffel, hvor føderal lovgivning er blevet forsinket, og lokale politikere har truffet drastiske foranstaltninger for at imødegå det, som anti-vejp-lobbyister kalder en "sundhedskrise for unge". Direkte forbud eller forsøg på forbud mod smagstilsætninger har været hyppige i de seneste måneder, mens salget af e-cigaretter er faldet dramatisk.

Efter at myndighederne konkluderede, at lungesygdommene forbundet med e-cigaretter i højere grad handlede om ulovlige stoffer end nikotin og almindelige e-cigs, har flere indflydelsesrige kommentatorer og politikere talt for en mere bæredygtig løsning på problemet. I et brev til præsidenten appellerer chefen for landets interne sikkerhed, Ron Johnson, ikke at håndtere e-cigaretter gennem forbud, men gennem ansvarlig lovgivning.

"Jeg går ind for lovgivning, der sikrer sikre produkter til forbrugerne og fornuftige foranstaltninger mod, at unge får fat i e-cigaretter. Men hvis voksne ikke har adgang til disse produkter, risikerer vi, at mange vil vende tilbage til at ryge cigaretter eller simpelthen gå til det sorte marked for at få fat i dem." Ron Johnson i sit brev til præsidenten

Ifølge Ron Johnson Et smagsforbud ville ødelægge 10.000 mindre vejp-shops i hele USA.
Ifølge rygter, der er lækket fra Det Hvide Hus, er et af de emner, der diskuteres, at hæve alderen for køb af alle tobaksprodukter, herunder e-cigaretter, til 21 år i stedet for 18 år. Dette forslag støttes også af de fleste store brancheorganisationer og anti-vejp-grupper. Men hverken præsidenten eller hans rådgivere har endnu kommenteret spørgsmålet.

Læs mere på Vejpkollen:
Ulovlige stoffer med E-vitamin gav lungeskader
Forskere: Forbud mod e-cigaretter ville være en katastrofe for folkesundheden
Sådan vil et forbud mod smag i e-cigaretter påvirke Sverige

Vaping og e-cigaretter er et varmt emne i Det Hvide Hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *