He eivät välitä, jos kuolet - eikä tupakoitsijoita kannata pelastaa.

Tämä teksti on osoitettu kaikille vejp:n jäsenille Ruotsissa. Ei, se on osoitettu kaikille vejp:n käyttäjille JA tupakoitsijoille Ruotsissa. Olen vihainen juuri nyt. Mutta kyllä se siitä. "Viha on lahja" vai mikä se olikaan? On aika nousta barrikadeille ja taistella ihmishenkien pelastamiseksi. Nyt on aika!Tämä on keskusteluartikkeli. Mielipiteet ovat nimeltä mainitun kirjoittajan mielipiteitä. Kommentoi tai ota yhteyttä toimittajat jos haluatte vastata!

Hallituksen esitys makujen kieltämisestä sähkösavukkeissa nyt pöydällä parlamentin pöydällä. Kaikkien sähkösavukkeiden ja e-nesteiden on maistuttava "tupakalta" vuodesta 2023 alkaen. Tämä ei ole varsinainen uutinen. Vejpkollen on kirjoittanut siitä useaan otteeseen viime vuosina. Mutta sillä ei ole väliä. Vasta nyt hallituksen suunnitelmat alkavat kiemurrella läpi poliittinen tila.

"Tupakan maku riittää - he ovat tottuneet siihen"

Neuvotteluja, hevoskauppaa ja poliittisten virkojen vaihtoa tapahtuu varmasti silloin tällöin. Ehdotus saattaa hyvinkin mennä läpi, vaikka oppositio yleensä ottaen näyttää vastustavan makukieltoa. Mutta:
"Mitä hedelmäiset aromit merkitsevät tupakoitsijalle? Kuka aikuinen haluaa korvata savukkeen makealla mansikanmakuisella? Tupakan maku riittää aivan hyvin, he ovat tottuneet siihen, nämä tupakoitsijat."
Olen kuullut aivan liian monen poliitikon perustelevan näin, jotta olisin rauhoittunut.

Puhtaat ruiskut ja sähkösavukkeet

Makukiellossa on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin vain mauista. Kyse on ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista. Aivan kuten huumeidenkäyttäjillä pitäisi olla mahdollisuus käyttää puhtaita ruiskuja, myös tupakoitsijoilla pitäisi olla mahdollisuus käyttää haittoja minimoivia vaihtoehtoja. Sähkösavukkeet täytyy maistua hyvältä - muuten savukkeet ovat houkuttelevampia.
Miksi sitä on niin vaikea ymmärtää?

Mutta hallitus kirjoittaa:

"Syyt makukiellon käyttöönottoon ja erityisesti tarve suojella lapsia ja nuoria ovat tärkeämpiä kuin se riski, että - kuten useat kommentoijat ovat todenneet - makukiellon seurauksena jotkut sähkösavukkeiden käyttäjät palaavat takaisin tupakoinnin pariin tai että tupakoitsijoiden määrä vähenee ja he siirtyvät käyttämään sähkösavukkeita."

Ymmärräthän, mitä vaaleilla valitut sosiaalidemokraattiset poliitikkomme tarkoittavat? He eivät edes yritä kaunistella sitä.

Tupakoitsijat voivat kuolla - lasten vuoksi

Hallitus uskoo, että SINÄ et ole suojelemisen arvoinen. SINÄ - tupakoitsija tai entinen tupakoitsija - et ole pelastamisen arvoinen. Näin yksinkertaista se on. Lasten vuoksi?

Teinin riskit, jotka aiheutuvat siitä, että hän juhlii varastetun sähkösavukkeen kanssa kerran kuukaudessa, ovat siis suuremmat kuin riskit, jotka aiheutuvat siitä, että aikuinen polttaa edelleen askin savukkeita päivässä sen sijaan, että siirtyisi sähkösavukkeisiin? Kyllä, juuri näin hallituksemme sanoo. Ei siis ole väliä, onko tupakoitsija teinin äiti vai isä. Tai isoäiti, mummo, täti, setä. Tupakoitsijaa (joka on normalisoitu ja leimattu asianmukaisesti) ei kannata suojella. Lasten vuoksi? Se riittää, että pelkää pimeää. Se on oikeastaan tappavaa politiikkaa.

Suhteelliset riskit ovat todellisia, hallitus

Ihmiset puhuvat riskistä ikään kuin se olisi jotain absoluuttista, ikään kuin riskit eivät olisi suhteellisia. Riskit ovat kuitenkin MÄÄRITELMÄLLISESTI suhteellisia. On vaarallisempaa ajaa autolla ilman turvavyötä kuin ajaa autolla, jossa on turvavyö. Riski kuolla syöpään on suurempi, jos syö kolme pussia sipsejä päivässä kuin jos syö yhden pussin sipsejä viikossa (akryyliamidi, tiedättehän, se on syöpää aiheuttava).

Tupakointi on tähtitieteellisesti vaarallisempaa kuin vejpa. On myös äärimmäisen vaarallisempaa, jos teini-ikäinen juhlii seuraavien kanssa aski savukkeitakuin jos he juhlivat kertakäyttöisen e-sikarin kanssa.

Mutta "entä sitten", sanoo hallitus.

Polttaisit mieluummin

Hallitus on kaikesta huolimatta myös sitä mieltä, että sähkösavukkeet ovat parempi vaihtoehto kuin savukkeet - vaikka se näyttääkin loukkaantuvan. Tieteen kanssa ei voi kiistellä, eikä oman tutkimuksen kanssa muutenkaan. Nikotiini tai aromit eivät aiheuta todellisia tappavia riskejä, hallitus sanoo. Mutta sillä ei ole väliä. Viime kädessä hallitus ei yksinkertaisesti HALUA sähkösavukkeiden houkuttelevan lisää tupakoitsijoita. Se HALUAA tehdä toimivia vaihtoehtoja savukkeille. vähemmän houkutteleva. E-sikit eivät PITÄÄ maistua hyvältä. He haluaisivat mieluummin, että ihmiset jatkavat tupakointia. Lasten vuoksi. Hallituksen politiikan seuraukset ovat, aivan tarkoituksella, että enemmän tupakoitsijoita kuolee.

Tai sanoakseni sen vihaisesti (koska olen nyt vihainen): Hallituksen mielestä on täysin OK, että SINÄ - kyllä, SINÄ - kuolet. Sinä olet uhraamisen arvoinen.

Luuleeko kukaan tervejärkinen poliitikko todella, että tämä on ok?

Tämä on kaikkien, ei vain vejparnan, taistelu.

On aika nousta ylös ja näyttää, keitä me olemme! Kyse on ihmishenkien pelastamisesta. Ei vain omien, vaan jokaisen tupakoitsijan elämä - kaikki ne äidit, isät, isoäidit ja isoisoäidit, joiden elämää voitaisiin pidentää, jos he vain vaihtaisivat savukkeet sähkösavukkeisiin. Kaikki heistä teini-ikäiset jotka muuten olisivat tupakoinnin vitsauksen loukussa, ellei sitä kamalaa "vejpeniä" olisi.
Tämä on teidänkin taistelunne kaikille niille, jotka ovat jollakin tavalla vaarassa kuolla tupakoinnin vuoksi.

Savuttomuus ja ylpeys

Me vejparilaiset tiedämme, mistä on kyse.
Siirryimme pois savukkeista, joissa käytettiin mustikan, vaniljan ja lohikäärmeiden makuja.
Me, jotka emme olleet tupakoitsijoina minkään arvoisia, löysimme tien takaisin ylpeyteen ja vapauteen tupakoinnista sähkösavukkeiden avulla.
Meitä ei enää lakaista maton alle.
Hallitus uhkaa henkeämme ja terveyttämme.
Se on väärin, ja me näytämme sen. Meitä on tuhansia.
Odota meitä.

Syöpä, aivohalvaus ja keuhkoahtaumatauti, ministeri

Vaikka olen tiennyt, että terveys- ja sosiaalipalveluministerimme on hyvin rahoitettujen eturyhmien tukemana halunnut kieltää makuaineet sähkösavukkeissa jo yli kahden vuoden ajan, tämä päivä on hieman järkytys. Olen ajatellut tai ehkä toivonutkin, että ministeri, joka on itse syöpäsairauksista selvinnyt, ymmärtäisi, miten hullua tämä politiikka todella on. E-savukkeet ovat savukkeiden korvikkeita. Että sähkösavukkeet ovat tie ulos vain... syöpä, aivohalvaus, COPD ja kaikki muut tupakoinnin aiheuttamat sairaudet. 

Mutta ei. Onko hän menettänyt järkensä kokonaan, vai kuiskaavatko hänen korvaansa enemmän tai vähemmän jääräpäisen kieltolobbaristien lobbarit?

Toivon, että näin on. Toivottavasti tämä ei tule hänen sydämestään - koska siellä on todella huonosti.

Nyt alkaa kamppailun aika.

Taistelen makujemme puolesta, koska tiedän, että ne pelastavat elämiä. Kehotan KAIKKIA vejp:n jäseniä, heidän perheitään, ystäviään ja työtovereitaan tekemään samoin.

Meidän on pysäytettävä makukielto.

Meillä on aikaa 31. toukokuuta asti.

Stefan Mathisson
Päätoimittaja ja vastaava kustantaja
Vejpkollen.sePidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa2 Kommentit on “De bryr sig inte om du dör – och rökare är inte värda att rädda

 1. Järjestetäänkö julkista kuulemismenettelyä, kyselyä tai muuta? Vai pitääkö teidän kerjätä Riksdagin edustajia yleisön ja kuulluksi tulemisen puolesta?

  Osoittavatko ehdotukset, että niissä tunnustetaan, että *teko- ja *synteettisiä* "tupakan makuja" on *lisättävä*?

  Olisiko silloin järkevää tarkentaa terminologiaa, kuten huomauttaa, että nuo ovat "kaksoiskäytön" tai "uusiutumisen" ja "tupakkaan tottumisen" makuja? (Tiedättehän, joskus auttaa palauttamaan FUD:n. Sen sijaan, että pelataan "makukielto"-kehyksen kanssa.)

  1. Hei Mario! Kyllä, on ollut kuulemisjakso sen jälkeen, kun ensimmäinen luonnos julkaistiin syyskuussa 2021. Ja kyllä, höyrystysyhteisö (yhdessä yritysten kanssa) tekee kovasti töitä saadakseen yleisöä oikeiden poliitikkojen kanssa, jotta asia käsiteltäisiin. Mutta kuten aina, höyrystimet ovat pieni ryhmä, ja ilman johdonmukaista taloudellista tukea ei ole johdonmukaista lobbausta sen enempää yritysten kuin kuluttajienkaan näkökulmasta. Taistelu on ylämäkeen menevää, aina. Toisaalta - nuuska on Ruotsissa olemassa - ja se on maustettu tupakkatuote. Joten he itse asiassa tekevät paljon höyrystäjien hyväksi juuri nyt vastustamalla tätä kieltoa (1 miljoona käyttäjää...).

   Kiellon soveltamisalasta: Heillä on hyvin väljä määritelmä siitä, mitä e-neste oikeastaan on (koska he eivät todellakaan tiedä, lol). Ne eivät määrittele mitään tiettyä kiellettävää makua, koska tarkoituksena on kieltää KAIKKI makuaineet paitsi ne, joissa "on tupakan tuoksu ja maku". Joten jos "luonnollisesti uutettu sitruuna-bubblegum swirl" -tiiviste saa e-nesteen maistumaan todella tupakalta (mitä se sitten onkin), se on ok. Mutta jokaisen erillisen e-nesteen on läpäistävä valtion valvontaviranomainen tarkastuksen kautta (ei ole selvää, miten tämän on tarkoitus toimia - siitä tulee hulvatonta - luojan kiitos, että olen toimittaja - tästä saa hyviä tarinoita, lol).
   E-neste ilman mitään makuaineita tai lisäaineita on ok - eli se koostuu perusaineksista, joita tarvitaan sen "käyttämiseen" sähkösavukkeessa. Nämä ovat glyseriini ja propyleeniglykoli (ja nikotiini). Aromitiivisteet EIVÄT kuulu tämän oikeuskäytännön piiriin, ainakaan minun tulkintani mukaan.

   Ongelma tämänkaltaisissa laeissa on se, että määritelmillä ei ole koskaan merkitystä, ennen kuin joku todella haastaa ne. Silloin laki alkaa sotkeutua ja muuttua oudoksi, täynnä porsaanreikiä ja periaatteessa liian vaikeasti tulkittavaksi. Toivottavasti joku fiksu poliitikko huomauttaa tästä ennen äänestystä (jos pääsemme äänestämään). 31. toukokuuta on epävirallinen äänestys - 16. kesäkuuta on virallinen äänestys.

   Herra Stefan
   Päätoimittaja - Vejpkollen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *