Nuoret poliitikot: vähemmän haitallisen nikotiinin käytön edistäminen

Markkinoinnin rajoittaminen - mutta ei aromien. Tupakka- ja nikotiinipolitiikassa on otettava käyttöön haittojen minimointi. Annetaan kuluttajille mahdollisuus tehdä tietoon perustuvia päätöksiä haitoista. Tätä mieltä olivat kolme Ruotsin poliittista nuorisojärjestöä keskustellessaan uusista nikotiinituotteista.

Lue myös: Nuorisojärjestöt vastustavat savuttomuuspolvea - "epädemokraattista"

Seminaari "Savuton Ruotsi - mitä seuraavaksi?" järjesti Philip Morris, ja siinä käsiteltiin sähkösavukkeiden, nuuskan ja nikotiinipussien tulevaisuutta savukkeiden korvikkeina Ruotsissa. Tupakan haittojen vähentämisen käsite oli keskeinen keskustelun aihe, eikä vähiten sen vuoksi, että Philip Morris on äskettäin ilmaissut haluavansa vähentää tupakan haittoja. halukkuus lopettaa tupakan myynti ja sen sijaan keskittyä savuttomiin tuotteisiin. 

"Meillä on nykyään teknologia, jolla se voidaan toteuttaa. Poliitikot voivat kuitenkin nopeuttaa kehitystä, ja haluamme, että he puhuvat nykyisistä mahdollisuuksista." sanoo Claude Guiron, Pohjoismaiden tiedejohtaja Philip Morris AB

"Poliitikoilla on mahdollisuus ohjata kehitystä"

Haittojen vähentäminen menetelmänä vähentää tupakoinnin haittoja a virallinen strategia Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Sähkösavukkeet (mutta myös nuuska ja muut savuttomat nikotiinituotteet) ovat Yhdistyneen kuningaskunnan terveysministeriön mukaan vähintään 95 prosenttia vähemmän haitallisia kuin tupakointi. Tupakoitsijoita kehotetaan siirtymään tupakoinnista vejpningiin säännöllisissä tiedotuskampanjoissa.

Ulrika Karlsson (m), parlamentin jäsen ja YK:n terveysneuvonantaja, uskoo, että poliitikoilla on hyvät mahdollisuudet ohjata suuntausta kohti vähemmän haitallista nikotiinin käyttöä.

"On houkutteleva ajatus, että savukkeet katoaisivat markkinoilta. On vaikea tietää, onko se mahdollista. Yleisesti ottaen meidän olisi kuitenkin keskityttävä rajoittamaan tuotteita, joiden tiedetään olevan haitallisia, ja suhtauduttava sallivammin vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin", hän sanoi. seminaarin aikana.

Sen on tultava alhaalta päin

Myös ruotsidemokraattien nuorisojärjestö Ungsvenskarna katsoo, että politiikassa pitäisi olla selvät tiedot eri nikotiinituotteiden aiheuttamista haitoista. Heidän mielestään muutoksen on kuitenkin lähdettävä liikkeelle kuluttajista eikä vähiten teollisuudesta.

"Mielestäni on tärkeää, että tällainen muutos tulee alhaalta päin. Ja että se tulee asianomaisilta kuluttajilta eikä poliitikoilta. Tämä ei tarkoita sitä, että politiikalla olisi suuri merkitys. Meillä on erilaisia välineitä asioiden hallintaan, muun muassa erilaiset verotasot. Ruotsissa sen sijaan näemme nykyään yleisiä veronkorotuksia kaikille tupakkatuotteille. Tätä vastaan äänestivät sekä sosiaalidemokraatit että moderaatit aiemmin tänä syksynä." Tobias Andersson, Nuorten ruotsalaisten tiedottaja

Savukkeiden asteittaisen käytön lopettamisen edistäminen

Réka Tolnai, Keskustapuolueen nuorisojärjestön CUF:n puheenjohtaja oli samaa mieltä. Hän sanoi myös, että poliitikoilla on vastuu levittää tietoa ja tietämystä haittojen vähentämisestä.

"Voimme nähdä, että teollisuus haluaa luopua savukkeista, ja poliitikkojen tehtävänä on edistää tätä eikä yrittää valvoa sitä. Sanoisin, että yleisesti kielteinen asenne tupakkaa kohtaan on haitallinen eikä edistä kehitystä. Jos näemme, että kuluttajat suosivat terveellisempää tuotetta, kuten nuuskaa, nikotiinipusseja tai sähkösavukkeita, miksi meidän pitäisi asettaa sille esteitä?" sanoo Réka Tolnai.

Nuoret korvaavat savukkeet muilla tuotteilla

Erik Engstrand, Maltillisten nuorten liiton (MUF) ensimmäinen varapuheenjohtaja korosti myös nikotiinituotteiden eritasoisen, haittariskiin perustuvan verotuksen merkitystä. Hän totesi kuitenkin myös, että tupakointi ja haittojen vähentäminen eivät ole ajankohtainen aihe politiikassa. Hänen mukaansa haittojen vähentäminen on Ruotsissa jo tosiasia, erityisesti nuorten keskuudessa.

"Minusta tuntuu, että tupakointi on häviämässä meidän sukupolvessamme. Olemme ottaneet sen sijaan käyttöön nuuskan tai muita vaihtoehtoja, kuten sähkösavukkeet. Sanoisin siis, että huumeet ovat suurempi ongelma, ja haittojen vähentäminen huumepolitiikassa on lähitulevaisuuden suurin haaste." sanoo Erik Engstrand.

Haluavat nähdä tutkimukseen perustuvaa politiikkaa

Ruotsin parlamentti äänesti aiemmin tänä vuonna Ei hallituksen ehdotukselle uudeksi ANDT-strategiaksi.. Yksi syy oli se, että hallitus oli päättänyt olla erottelematta toisistaan piippu- ja savuttomia nikotiinituotteita. Riksdag pyysi siksi hallitusta perustamaan tutkimuksen, jossa vertailtaisiin tuotteiden välisiä haittariskejä ja ehdotettaisiin sen jälkeen uusia puitteita tupakoinnin aiheuttamien haittojen torjumiseksi Ruotsissa.

"Meidän on harjoitettava tutkimukseen perustuvaa politiikkaa ja tarkasteltava, mikä todella toimii haittojen vähentämisen näkökulmasta. Meidän on tiedettävä, mikä on haittojen vähentämistä ja mikä haittojen vähentämisen vastaista. Kyse on vanhojen totuuksien uudelleentarkastelusta, joissa vain sanotaan: "jos se on terveydelle haitallista, se pitäisi kieltää". Réka Tolnai.

Markkinoinnin kyseenalaistaminen - ei makuja

Hallitus on myös ehdottanut kattava aromikielto sähkösavukkeita ja e-nestettä varten. Hallitus väittää, että houkuttelevat aromit houkuttelevat tupakoimattomia käyttämään sähkösavukkeita. Mutta mukaan Réka Tolnai asia on monimutkaisempi. Houkuttelevat maut eivät välttämättä ole negatiivisia, hän sanoo.

"On tärkeää, että nämä tuotteet saavat olla houkuttelevia. Silloin tupakoitsijoiden on helpompi siirtyä tupakoimaan. On myös syytä kyseenalaistaa markkinointi. Nämä uudet tuotteet ovat tietenkin onnistuneet näyttämään "tuoreilta". Mutta sen sijaan, että puhuisimme kielloista, meidän pitäisi keskittyä valistukseen ja tiedottamiseen. Mitkä ovat nikotiinin haitalliset vaikutukset, ja mitä pitäisi tietää ennen niiden käyttöä? Mielestäni on kuitenkin erittäin tärkeää varmistaa, että näitä uusia tuotteita on edelleen saatavilla, jotta tupakoitsijat voivat vaihtaa," sanoo Nicola. Réka Tolnai.

Lähteet:
Savuton Ruotsi, mitä tapahtuu seuraavaksi?
Nuorisojärjestöt vastustavat tupakoimattomien sukupolvea - "epädemokraattista"Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *