Uuden vejpshopin avaaminen - keskellä palavaa epidemiaa

"Ruotsin tienkäyttäjien on järjestäydyttävä ja puhuttava ääneen! Poliitikkomme haluaisivat mieluummin, että me polttaisimme, ainakin nykyisen politiikan mukaan"
Näin sanoo Quest Leite, Arcane Vapen ja SteamQuestin perustaja, joka avaa nyt uuden vejpshopin Göteborgiin.

Hän makaa makaamassa hiilen päällä, kun Vejpkollen tulee käymään. Quest Leite näyttää hieman kuluneelta. Ei ehkä yllättävää. Göteborgin Andra Långgatanilla sijaitseviin tiloihin rakennettiin kolme kuukautta lähes kellon ympäri kaikkea sisustuksesta (savesta tehtyihin) väliseiniin. Se vaatii veronsa. 

"Oksien muodostama saviseinä koostuu itse asiassa hiekasta ja savesta, joka on peräisin West Linkin rakentamisesta. Se painaa yhteensä lähes kolme tonnia. Pelkästään sen rakentamiseen kului 300 työtuntia. Meitä oli paljon, jotka teimme kovasti töitä." kertoo Quest Leite.

Vejpkollen ihmettelee, miksei hän käyttänyt vain kipsilevyä?
Hän vastaa nopeasti, ei ärsyyntyneenä, mutta ehkä hieman loukkaantuneena.

"Huoneen ilma on parempi kuin jos se olisi ollut kipsi. Ja se pitää lämmön paremmin sisällä. Ja se on viileä rakennustekniikka. Pidän oudoista käsitöistä. Ja sitten, kun mietin asiaa, en tee sitä, mitä kaikki muut tekevät, millä tahansa."

Kuten vejpshopin avaaminen keskellä pahinta koronaepidemiaa?

"No, emme varsinaisesti odota lentävää lähtöä. Mutta törmäsimme tilaan, jolla on kaupungin paras sijainti, emmekä halunneet jättää tilaisuutta käyttämättä. Lisäksi meillä on SteamQuestin mehulaboratorio myymälän vieressä."

Viides sähkösavukemyymälä Göteborgissa

Quest Leite on johtanut e-mehuyritystä jo muutaman vuoden ajan. SteamQuest ja verkkokauppa Arcane Vape. Mehut ovat jo saatavilla useissa ruotsalaisissa vejpshoppes-kaupoissa, ja ne on pakattu mustiin pulloihin, joissa on kultaisia yksityiskohtia. Myymälässä on sama ilme. Tumma ja kiiltävä. Maalaismainen. 

Göteborgissa on tällä hetkellä neljä erityistä vejphopparia. Mutta Quest Leite uskoo, ettei niitä voi olla liikaa. Koska kyse on tupakoitsijoiden houkuttelemisesta, hän sanoo. Ja se edellyttää teknologian esittelyä.

"Mitä enemmän vejpshoppailijoita, sitä parempi. Tämän myymälän sijainti houkuttelee todennäköisesti lisää tupakoitsijoita, jotka eivät muuten edes harkitsisi siirtymistä sähkösavukkeisiin. Silloin syntyy uusia vejp-asiakkaita, ja se on hyväksi kaikille kaupungin kaupoille. En siis näe sitä kilpailuna. Se saa alan kasvamaan, se on yksinkertaista", sanoo hän. Quest Leite.

Ensi vuonna otamme käyttöön hallituksen korkeammat nikotiiniverot. Samaan aikaan käydään keskustelua seuraavista aiheista. E-mehujen aromikielto EU:ssa. Lisärajoitukset ovat erittäin perusteltuja. Millaisena näet vejpningin tulevaisuuden?

"Nähdäkseni vejp:n jäsenten on Ruotsissa järjestäydyttävä ja puhuttava ääneen. Meillä on poliitikkoja, jotka näyttävät ajattelevan, että on parempi polttaa kuin vejpa. Se on sama kuin yrittäisi tappaa meidät. Me yrittäjinä emme voi tehdä paljoakaan tämän asian muuttamiseksi, vaan teemme enimmäkseen kovasti töitä saadaksemme yrityksemme toimimaan."

Miksi luulet, että vejpningiä ja sähkösavukkeita vastustetaan niin paljon?

"Kaksi maailman suurinta etujärjestöä, tupakkateollisuus ja lääkeyhtiöt, yrittävät päästä meistä eroon. Emme saa unohtaa sitä. Mutta meidän on suututtava. Meidän ei pidä olla onnellisia, koska me ehkä saat pitää makuja e-mehuissamme tai olla tyytyväinen siihen, että nikotiinipistos maksaa 69 penniä. He haluavat, että lopetamme vejpa ja aloitamme taas tupakoinnin. Se ei ole ok missään."

Miksi vejpshoppers on tärkeä?

Koska vejpning voi olla melko monimutkainen. Varsinkin tupakoitsijalle. Toki voit ostaa e-sikarin paikallisesta kaupasta, mutta vejpshopissa saat apua joltakulta, joka on sekä asiantunteva, intohimoinen että huolissaan sekä laitteiston että e-mehun laadusta. Saat yksinkertaisesti helvetin paljon parempaa palvelua vejpshopissa kuin missään muualla."

Sawyer Quest Leite. Hän pyytää anteeksi ja lähtee purkamaan lisää modeja. Vain muutaman tunnin kuluttua hän avaa Göteborgin viidennen vejpshopin ovet.

"Mutta ei. Meillä ei ole juhlia. Ei nyt. Juhlitaan myöhemmin, kun kaikki on vähän turvallisempaa. Ja meillä on vähän vähemmän pandemiaa", hän sanoo ja katoaa tiskin alle.


Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *