E-nesteen sisältämät laittomat huumeet aiheuttivat keuhkovaurioita

Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskus (CDC) on virallisesti ilmoittanut, että THC - marihuanan psykoaktiivinen aine - on yhteinen nimittäjä sairauksille, joihin on sairastunut yli 1 600 ihmistä Yhdysvalloissa.

PÄIVITYS: On todettu, että keuhkovaurioiden yhteinen nimittäjä oli e-asetaatti. Aine, jota käytetään THC:n laimentamiseen e-nesteessä.

"Kerätyt todisteet viittaavat edelleen THC:tä sisältäviin tuotteisiin. Emme tiedä tarkalleen, mikä aine aiheuttaa taudin, mutta THC voi olla merkkiaine, joka viittaa riskeihin, jotka liittyvät tietynlaisen nesteen tai säiliön valmistustapaan tai käyttötapaan." sanoo CDC:n johtaja Anne Schuchat i Washington Post

Thc ja kannabis

Yli puolet CDC:n tarkastamista 1600 tapauksesta, 83 prosenttia sairauksista liittyy suoraan THC-tuotteisiin (sairastuneiden antamien tietojen mukaan). Joissakin osavaltioissa luku on 92 prosenttia, CDC:n mukaan.

Muissa tapauksissa tuotteet ovat joko tuntemattomia tai loukkaantuneiden kertomusten mukaan yhteydessä tiettyihin nikotiinituotteisiin. Useiden lähteiden mukaan näitä tietoja on kuitenkin tarkasteltava ottaen huomioon, että THC ja kannabis ovat laittomia joissakin valtioissa ja että tiedot eivät välttämättä vastaa todellisuutta.

Sääntelemättömät lähteet

Kannabiksen tuotanto ja myynti on laillista useissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Ann Schuchat on korostanut, että keuhkovaurioihin liittyvät THC-tuotteet ovat peräisin pääasiassa sääntelemättömistä lähteistä.

"Vaikka valtaosa on sairastunut THC-tuotteista, he ovat myös ilmoittaneet käyttäneensä esitäytetyt säiliöt THC:llä jotka he saivat epävirallisista lähteistä eivätkä laillisista kanavista. Ainakin näin tiedämme tällä hetkellä, mutta keräämme edelleen tietoja", sanoi Anne Schuchat Yhdysvaltain kongressin terveysvaliokunnan kuulemistilaisuudessa sanomalehden mukaan. Marihuanan hetki joka seuraa kannabismarkkinoita Yhdysvalloissa.

E-savukkeet vähemmän haitallisia

Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa kannabiksen myynti on laitonta, terveysviranomainen on varoittanut kadulta ostetuista THC:llä täytetyistä kapseleista. Ne kehottavat kuitenkin vejp-käyttäjiä, jotka käyttävät tavallista nikotiinia sisältävää e-nestettä. jatkaa säännellyn maassa myytävät tuotteet.

"Tupakointi tappaa 200 ihmistä joka päivä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Olemme edelleen täysin varmoja siitä, että sähkösavukkeet ovat huomattavasti vähemmän haitallisia kuin tavalliset savukkeet ja että tupakoitsijoiden tulisi harkita siirtymistä sähkösavukkeisiin", sanoo John Newton, Yhdistyneen kuningaskunnan terveysviranomainen The Sun. 

Ei liity tavallisiin e-sikareihin

Public Health of England julkaisi myös kommentin Yhdysvaltojen viimeaikaisista tapahtumista Public Health Matters -blogissaan:

"Meidän on tehtävä selväksi, mistä tässä taudinpurkauksessa on kyse ja mitä se EI ole: se EI liity nikotiinia sisältävien sähkösavukkeiden pitkäaikaiseen käyttöön. Jos näin olisi, näkisimme täysin erilaista leviämistä ja haittoja täysin eri väestöryhmissä", kirjoittaa professori John Newton osoitteessa Kansanterveysasiat 

Voit lukea lisää osoitteessa Vejpkollen:

Brittitutkijat hälyttävät: väärää tietoa sähkösavukkeista leviää.

THC ja e-asetaatti liittyvät keuhkovaurioihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *