Smagsforbud udskudt - vejpare demonstrerede uden for parlamentet.

Regeringens lovforslag om et smagsforbud for e-cigaretter er forsinket. Det blev klart i går. Samtidig demonstrerede aktivister, vejpere og iværksættere uden for parlamentet. Budskabet var, at e-cigaretter med god smag hjælper rygere med at holde op med at ryge.

Den 22. marts ville regeringen præsentere sit lovforslag som forbyder aromaer, undtagen dem, der giver "en tydelig aroma og smag af tobak", i e-cigaretter og e-væske. Men der blev aldrig fremsat noget forslag. Ny dato for lovforslaget er nu, efter sigende 31. marts.

"I det mindste giver det os mere tid til at protestere og stoppe det her", siger han. Victor Bryn-Jensen Formand for Electronic Cigarette Industry Organisation, BELC.

"Smagen er vigtig"

Victor Bryn-Jensen var en af de omkring tyve vejpere og iværksættere, der samledes uden for parlamentsbygningen for at demonstrere mod smagsforbuddet. Organisationer World Vapers Alliance fremhævede budskabet med et cykelmonteret banner i glade farver. 

"Vi vil gerne vise de positive sider af forskellige smagsvarianter. Og tydeligt vise, at e-cigaretter ikke er rygning. Tværtimod: E-cigaretter er der for at holde cigaretterne væk. Og gode smage er meget vigtige for det", siger han. Michael Landl fra World Vapers Alliance.

"Mandag tager vi billeder"

Demonstrationen bevægede sig i løbet af eftermiddagen fra Mynttorget og gennem Stockholms centrum for at sprede sit budskab. 

"Mange mennesker ser os, mange mennesker tager billeder, og det er positivt. Vi vejpere skal bruge alle de muligheder, vi har, for at blive set nu. Vores kampagne starter her i Sverige og fortsætter i denne uge til Holland, hvor regeringen også arbejder på at indføre et smagsforbud", siger han. Michael Landl.

Beslutning fra Udvalget for Sociale Anliggender i maj

Ifølge parlamentet planlagt håndtering Spørgsmålet om smagsforbud vil nu nå parlamentet den 16. juni. Inden da skal lovforslaget igennem socialudvalget. Socialudvalget er en slags miniatureparlament, hvor parlamentsmedlemmer med speciale i sundhedsspørgsmål forbereder forslag til afstemning i parlamentet. "Det er virkelig her, de vigtige beslutninger træffes," siger Victor Bryn-Jensen.

"Socialudvalget skal efter planen diskutere spørgsmålet fra den 10. maj og træffe en beslutning senest den 31. maj. Inden da er det vigtigt, at vi som vejpar og andre, der er berørt af et smagsforbud, lader vores stemme høre. På enhver måde vi kan", siger Victor Bryn-Jensen.

Regler for nikotin pouches

Det samme lovforslag indeholder også nye regler for nikotin pouches. På nuværende tidspunkt er nikotin pouches helt uregulerede med hensyn til produktstandarder, markedsføring og aldersgrænser. Victor Bryn-Jensen går ind for strengere regler for nikotinposer. Men han siger, at spørgsmålet om disse produkter risikerer at overskygge alvoren i smagsforbuddet.

"Alle ønsker regulering af nikotinposer. Der er en risiko for, at smagsforbuddet glider gennem sprækkerne. Det vil vi virkelig gerne sætte fokus på. Et smagsforbud er en enorm begrænsning og påvirker mange mennesker, som har brug for smag i e-cigaretter for at forblive røgfri. Det påvirker selvfølgelig også de virksomheder, der sælger e-cigaretter. Blandt BELC's medlemmer består 85 % af salget af e-juice af andre smagsstoffer end "tobak". Victor Bryn-Jensen.

Nej:

Arrangementet blev organiseret af Mathisson Media som også driver Vejpkollen. Arrangementet blev organiseret af Vejpkollen's udgiver Stefan Mathisson. Hvis du vil kommentere artiklen eller regeringens smagsforbud, kan du kontakte Vejpkollen eller skrive en kommentar nedenfor!Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON1 Kommentar om "Smakförbud försenat – vejpare demonstrerade utanför riksdagen."

  1. Bare en lille refleksion: Selv om disse nikotinpiller er uregulerede, er der ikke sket noget forfærdeligt. Seriøse forhandlere sælger dem alligevel ikke til mindreårige. Det var tilfældet, selv før e-cigs blev dereguleret. Selvfølgelig er en vis regulering god, men den skal stå i forhold til risikoen og ikke være baseret på angelsaksisk puritanisme. Det er unødvendigt med disse små 10 ml'er, en masse vrøvl. Der var ingen, der klagede over min e-cig på tribunerne dengang, og det er der heller ingen, der gør nu😊.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *