Opinion: Læger og politikere nægter at lære om e-cigaretter

Læger og politikere udviser mangel på viden og uvilje til at tage uafhængig forskning om e-cigaretter til sig. Det mener e-juice-producenten Thomas Dallmann. "Loven gør det umuligt at sælge e-cigaretter som et sundere alternativ til rygning"

Dette er en debatartikel. Meningerne er den navngivne skribents. Kommenter eller kontakt venligst Redaktører hvis du vil svare!

Over 1,3 milliarder mennesker på verdensplan ryger for at få nikotin. Men det er tjæren, der slår dem ihjel, ikke nikotinen. Hvis du er ryger og har forsøgt at holde op med alle midler som plastre, tyggegummi og champix, og du henvender dig til din læge, risikoen er 80 procent fraråder produkter som e-cigaretter. Det skyldes, at de ikke ved bedre og ikke har holdt sig ajour med de store forskelle mellem almindelige cigaretter og e-cigaretter.

E-cigaretter redder tusindvis af liv

Cigaretter indeholder tjære og omkring 7000 andre giftstoffer, hvoraf mange er kræftfremkaldende. E-cigaretter indeholder INGEN tjære og meget få stoffer, der kan betragtes som sundhedsskadelige. Og doserne af disse stoffer er så lave i forhold til den daglige mængde, som en e-cigaretbruger indtager, at de stort set er uskadelige. Det er bevist, at e-cigaretter er 95% mindre skadelig end almindelige cigaretter. Det betyder, at vejpning redder tusindvis af liv hvert år. 

Men på trods af dette har EU og vores regering op love og reglerr af e-cigaretter. Det vil ende med ikke at være muligt at tilbyde disse produkter som et sundere alternativ til rygning.

At lade rygere ryge sig selv ihjel

Sådan er det i Sverige og i mange andre lande. Manglende viden og uvilje til at lytte og adgang til uafhængig forskning om emnet er til stede overalt. I de mindre heldige lande korruption er inden for rækkevidde: at forbyde disse produkter helt, mens folk får lov til at ryge sig selv ihjel.

Er det virkelig det, vi ønsker?

Thomas Dallmann, svensk producent af e-juice

Og her kan du læse mere om nikotinbevidsthed blandt læger
Kan du lide Vejpkollen? Så kan du støtte bladets arbejde!

SWISH: 1231093830

Eller støt løbende. Bliv Patreon (det vil sige: støt abonnementet på Vejpkollen). Link til PATREON TRAILER på PATREON
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *