"Älä tuhlaa mahdollisuuksia suuressa kriisissä" - kannustuspuhe vaalivuodelle 2022

Makukiellot, verot ja rajoitukset. Näihin avainsanoihin pitäisi tiivistää vejp-vuosi 2021. Nämä ovat toki suuria aiheita, jotka ovat monin tavoin leimanneet Vejpkollen:n uutisointia kuluneen vuoden aikana. Samaan aikaan jotain muuta erottuu, kun käyn läpi vuoden artikkeleita (yhteensä 65 artikkelia). Jokaisen artikkelin läpi kulkee yksi teema. Yhteinen säie. 

Ja se on: vastarinta.

Järjestäytynyt sitoutuminen vejparesin oikeuksiin ja tupakoitsijoiden mahdollisuuksiin tulla savuttomiksi on yhä voimakkaampaa ja vaikuttavampaa.

Hehkuva ruohonjuuritaso Euroopassa

Tänä keväänä ETHRA julkaisi tutkimus, jossa 30 000 (!) vejp-käyttäjää vastasi kysymyksiin päivittäisistä tottumuksistaan ja mielipiteistään aina lainsäädännöstä makuihin. Kyseessä on vankka asiakirja, tilastoja, jotka antavat yleiskuvan siitä, keitä "me" vejp:t olemme ja mitä tarvitsemme. Tällainen raportti ei kirjoittaudu itsestään. Se perustuu pohjimmiltaan vapaaehtoistyöhön. Kiihko tulee alhaalta päin. Ruohonjuuritasolta. Kunnia Philippe Poirsson ja ETHRA joka laati raportin. Uskokaa minua, sillä on suuri merkitys tulevina vuosina.

Twiittaava neurobiologi

Sitoutuminen on lisääntynyt myös maailmanlaajuisesti. Tai pikemminkin siitä on tullut selkeämpää. Organisaatio INNCO (kansainvälinen nikotiininkuluttajajärjestöjen verkosto) otti vuoden aikana palvelukseensa uuden pääsihteerin. Charles Gardner, neurobiologi, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Maailman terveysjärjestössä, otti ohjat käsiinsä huhtikuussa. Haittojen vähentämisestä käytävän keskustelun sävy oli selvästi kohonnut. Harppauksin ja harppauksin.

Gardner tulee akateemisesta maailmasta, hänellä on laaja kokemus globaaleista terveysasioista eikä hän tyydy vastustajien heilutteluun. horjuva tutkimus ajamaan teesejään. Tänä vuonna INNCO julkaisi kaksi pidempää raporttia tupakoitsijoiden haittojen vähentämisestä ja keskittyi kyseenalaistamaan voimakkaasti WHO:n, EU:n ja Yhdysvaltojen sähkösavukkeita, nuuskaa ja muita vähemmän haitallisia nikotiinituotteita koskevien politiikkojen perusteet. Niille, jotka hengailevat Twitterissä, Charles Gardner on kultakaivos, kun on kyse haittojen vähentämisestä käytävästä maailmanlaajuisesta ja paikallisesta keskustelusta. Kannattaa avata tili jo pelkästään hänen seuraamisensa vuoksi. Löydät hänet täältä!

Cliff Douglas käänsi pöydän

Vaikka kuluttajien ääni kuuluu yhä useammin, monet vakiintuneet tupakka- ja nikotiinialalla työskentelevät terveystutkijat ja -tieteilijät ovat muuttaneet lähestymistapaansa sähkösavukkeisiin. Selkeä esimerkki tästä on Cliff Douglas. Hän oli aiemmin aktiivinen American Cancer Society -järjestössä ja suhtautui kiivaasti epäilevästi sähkösavukkeisiin. Cliff Douglas käänsi lähes kaiken ylösalaisin, kun hän ystävällisesti mutta päättäväisesti pyysi vejp:n vastaista lobbausta rauhoittumaan.

Hän totesi, että tupakoitsijat, nuoret ja vanhat, uskovat nyt, että sähkösavukkeet ovat vaarallisempia kuin savukkeet ja että on aivan sama, miten he käyttävät nikotiininsa. Tämä johtuu toistuvista kampanjoista, joissa levitetään puolitotuuksia ja suoranaisia valheita sähkösavukkeiden käytön vähentämiseksi. Cliff Douglas oli yksi 100 tiedemiestä, jotka vaativat WHO:ta muuttamaan lähestymistapaansa nikotiinituotteisiin. vähäriskiset tuotteet (kuten sähkösavukkeet, nuuska ja nikotiinipussit).

Ja Cliff Douglas on vain yksi monista. Tämän lisäksi on laadittu vankka raportti, jonka on allekirjoittanut 15 nikotiini- ja tupakkatutkimusjärjestön (Society For Research On Nicotine and Tobacco) entistä puheenjohtajaa ja jossa vedotaan tieteellisin perustein maailman johtajiin, jotta he tasapainottaisivat riskejä ja hyötyjä tupakoinnin ja kansanterveyden vejpning-ohjelman osalta.

On mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa keskusteluun tulevaisuudessa.

Jättiläiset korottavat äänensä

Ruotsissa on myös sitouduttu entistä selvemmin haittojen vähentämiseen. Yksi kuluttajajärjestö on muodostumassa, koska hallituksen tutkija ehdotti makukieltoa maaliskuussa. Alan järjestö BELC sai myös uutta elämää tämän.

Tupakkajätti Philip Morris on järjestänyt useita tupakan haittojen vähentämistä käsitteleviä seminaareja nostaakseen asiaa esiin poliitikkojen keskuudessa. Vaikka sekä vejp-yrittäjillä että tupakkayhtiöillä on taloudellisia intressejä, joita suojella, keskustelu elää, kun he nostavat äänensä kuuluviin. Näin on siitä huolimatta, että vastalauseet kaikenlaiset eturyhmät joilla on vastakkaiset intressit.

Matalan intensiteetin aula huulen alla -

Samaan aikaan on käynyt selväksi, että parlamentti ei pidä sekä hallituksen että kansanterveysviraston lähestymistavasta tupakoinnin haitallisten vaikutusten torjuntaan. Kun hallitus ehdotti, että kaikkia tupakka- ja nikotiinituotteita vastaan tulisi taistella samalla intensiteetillä kuin tappavia savukkeita vastaan, Parlamentti painoi hanttiin. Tämä on kiistatta tulosta vähäisestä tiedotustoiminnasta, jonka on toteuttanut ala, joka ei välttämättä edusta vejp:n käyttäjiä eikä sähkösavukkeiden yrittäjiä. Nuuska on tärkeä tuote Ruotsissa, ja viesti siitä, että nuuska todella vähentää tupakointia (sekä nuorten että vanhusten keskuudessa), on itse asiassa tärkeä. hyvin ankkuroitunut useisiin parlamentaarisiin puolueisiin. Swedish Matchin tuskin tarvitsee enää sanoa sitä. 

Snus ja vejpning - käsi kädessä

vejparen kannalta tämä on itse asiassa hyvä uutinen. Haittojen vähentäminen on jo käsite tupakkakeskustelussa täällä. On poliitikkoja, jotka ovat valmiita kuuntelemaan. Sähkösavukkeet, kuten nuuska ja nikotiinipussit, ovat tärkeitä välineitä tupakoitsijoille, jotka haluavat lopettaa keuhkojensa myrkyttämisen. Nyt on vain kyse siitä, että se isketään myös puoluerajat ylittävään tupakkapolitiikkaan. Kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Nuuskaaminen ja vejping, käsi kädessä.

Tarinasi - tärkein asia, joka sinulla on

Vaikka vejpningin maailma on myrskyisä ja täynnä välittömiä uhkia ja makukieltoVuosi 2021 on kuitenkin avannut monia ovia.

 "Älä tuhlaa mahdollisuuksia, jotka syntyvät todellisessa kriisissä", sanoi Winston Churchill. Nämä ovat raittiita sanoja, ja niitä kannattaa harkita kaikille, jotka vejpar tänään. 

Vuosi 2022 on loppujen lopuksi vaalivuosi. 

Tämä tarkoittaa, että poliitikot ja mielipidevaikuttajat ovat avoimempia vaikuttamiselle. Nouse siis ylös. Järjestäytykää ja toimikaa. Näytä sähkösavukkeiden voima. Näytä SINUN voimasi. Sinulla on vejperinä jotakin, mitä kukaan muu ei ole. edunvalvontaryhmä tai aggressiivinen PR-toimisto voi viedä sinulta. Sinun tarinasi, matkasi ja elämäsi. 

Savuton vejpar

Tavoitteena on, että jokainen tupakkapolitiikkaa tai vaikkapa makukieltoa käsittelevä poliitikko saa mielessään kuvan savuttomasta vejperistä. Me voimme antaa heille tämän kuvan. Yritysten omistajat, käyttäjät ja toivottavasti myös Vejpkollen ovat avainasemassa muutokseen.

Tehdään se!

Kiitos tästä vuodesta! Onnellista uutta vuotta 2022!

Stefan Mathisson
Toimittaja, luennoitsija, kouluttaja, vejpare, konsultti, myyjä, nörtti.
Päätoimittaja ja perustaja
Vejpkollen.se


Tue Vejpkollen:tä Patreonissa! TÄÄLLÄ!
Ryhdy tukitilaajaksi, tiedäthän!
Jokainen sponsori on kullanarvoinen - SINÄ olet kullanarvoinen.
Oikeasti - tätä minä teen työkseni! Heitä kolikko noiturille!


On myös mahdollista saada yksittäisiä avustuksia SWISHAsta:

Mathisson Media (se olen minä)
1231093830
viesti: "Vejpkollen"Pidätkö Vejpkollen:stä? Sitten voit tukea lehden työtä!

SWISH: 1231093830

Tai tukea jatkuvasti. Ryhdy Patreon-jäseneksi (toisin sanoen: tue Vejpkollen:n tilausta).. Linkki PATREON TRAILERiin PATREONissa
2 Kommentit on ““Förspill inte möjligheterna i en rejäl kris” – pepp inför valåret 2022

  1. Kiitos ystävällisistä sanoistanne. Korjaan vielä yhden asian: en ole SRNT:n entinen puheenjohtaja enkä näin ollen ollut mukana kirjoittamassa mainitsemaanne erinomaista ja erittäin suositeltavaa artikkelia, joka on luettavissa osoitteessa https://ajph.aphapublications.org/doi/10.2105/AJPH.2021.306416. Arvostan kuitenkin sitä, että olen mukana tässä vaikuttavassa asiantuntijaryhmässä, jonka kanssa minulla on kunnia tehdä yhteistyötä.

    1. Hups. Se meni vähän sekaisin. Korjattu! Kiitos, että huomautit siitä, ja jatka samaan malliin! Mielenkiintoista ja tärkeää työtä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *