Smakförbudet i USA: shortfills blir lösningen?

Shortfills kan vara lösningen på förbudet mot smaksatt e-juice. Metoden har sedan några år används i Europa sedan nya regler begränsade storleken på flaskor med nikotin.

Turerna kring det plötsliga smakförbudet i delstaten Michigan tog en oväntad vändning idag. Detta efter att det stod klart att endast smaksatt e-juice med nikotin förbjuds, skriver tidnigen MetroTimes

Europeer och svenska vejpare har sedan Lagen om e-cigaretter infördes 2017 vant sig vid att köpa smaksatt e-juice och nikotin separat – en så kallad shortfill. Det är ett etablerat system och nu föreslås denna metod för vejpare och vejpshoppar i staten Michigan. Staten var först ut att förbjuda försäljning av smaksatt e-juice (följt av New York).

”Förbudet gäller inte längre innehav” skriver MetroTimes. ”Vejpare kan köpa smaksatt juice och hälla nikotin i denna” 

Enligt tidningen skulle metoden fortfarande göra förbudet effektivt för att hålla unga borta från e-cigaretter med nikotin, men låta vuxna fortsätta använda dem.

”Det är inte perfekt, men bättre än totalförbud, säger American Vaping Associations ordförande Greg Conley till MetroTimes. ”Nu vet i alla fall vejpare att det finns en möjlighet. De tvingas inte börja röka igen”

Hur de här uppgifterna påvekar situationen för New Yorks smakförbud har inte kommit fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *